Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Körfez ülkelerine varlık satılmasına" yönelik açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
Doviz.com
17.07.2023 13:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda, "Bu ülkelerin Türkiye'den belirli asset'leri (varlıkları) alma durumları olacak. Ancak 'BOTAŞ'ı satıyorlar' gibi bir şey yok, neyin satılacağını neyin satılmayacağını çok iyi biliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Bölge ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmek hedefimiz. Öncelikli gündemimiz bu ülkelerle önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz ticari faaliyetler olacak. İslam dünyasında yaşanan krizler, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında yakın istişare ve işbirliğini gerekli kılıyor. İlişkileri geniş bir işbirliği alanına yaymak istiyoruz.

Gündemimiz ortak yatırım ve ticari faaliyetler. Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmimiz, son 20 yılda 1,6 milyar dolardan yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi. Cidde'nin ardından stratejik ortağımız dost ve kardeş Katar'ı ziyaret edeceğiz. Katar ile ilişkilerimiz her düzeyde mükemmel şekilde seyrediyor. Körfez turumuzun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri olacak.

Tahıl Anlaşması

Diplomatik gayretlerimizi yoğunlaştırdık. Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Dışişleri Bakanım muhatabı ile görüşmelerini yapacak seyahatten döner dönmez görüşmelerimizi yapacağız. Ağustos ayında bir araya geldiğimizde bu konuları görüşme fırsatı bulacağız.''

İLGİLİ HABER Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'na katılımını sona erdirdi Kremlin’den Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik yapılan açıklamada, “Anlaşmanın geçerliliği bugün sona erdi. Rusya'yı etkileyen şartlar yerine getirilirse Rusya anlaşmaya geri dönecektir" denildi.
REKLAMI KAPAT X