Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru açıklaması
Doviz.com
14.07.2023 16:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl Koridoru, AB'ye üyelik süreci ve Yunanistan ile ilişkiler hakkında önemli mesajlar verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sayın Putin'in ağustos ayı içerisinde misafir etme hazırlığımız var. Bu Karadeniz Tahıl Koridoru'nun uzatılması konusunda hemfikiriz. BM'den de Sayın Guterres Sayın Putin'e bir mektup gönderdi. Temenni ediyorum ki bu mektupla bizim ve Rusya'nın müşterek gayretleriyle tahıl koridorunun uzatılmasını temin ederiz" şeklinde konuştu.

AB süreci ile ilgili de konuşan Erdoğan "Beklentimiz AB kanadından beklentilerin cevabını almak. Görüşme yaptığım tüm AB üyesi liderleriyle bunları konuştuk. Kendilerinden artık 52 yıldır kapıda bekletilen Türkiye'ye yönelik olumlu adımları beklediğimizi söyledik" dedi.

Erdoğan, Yunanistan ile ilişkiler hakkında ise, "Biz iki komşu ülkeyiz. Bu sürecin böyle gitmesini arzu etmiyoruz. Sayın Miçotakis ve biz yeni bir seçim geçirdik. İki seçim kazanan lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz. Kendilerinden istediğim en önemli konu başlıkları; bir Batı Trakya ile sorunlar, müftülerle ilgili konu bunları aşalım istedik. Özellikle bizim büyükelçilerimizin karşılıklı yapacakları görüşmelerle ön hazırlıkları yapacaklar. Daha sonra biz liderler olarak atılması gereken adımları atacağız" dedi.

REKLAMI KAPAT X