Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Emeklilere ek ödeme yapılacak!

Okuma Süresi: 3 Dakika
Doviz.com
09.10.2023 21:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ek ödeme yapılacağını duyurdu.

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe'de saat 16.50'de başlamıştı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bakanlıklarımıza yeni hazırlıklar yapmaları noktasında gerekli talimatları vermiştik. Toplantımızda yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışan emekliler bunun dışında kalacak. Bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşından sonra da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle oldu:

"Eylül'ün ilk haftasında OVP'yi milletimizin ve iş dünyamızın takdirine sunduk. 2053 vizyonumuzun önemli bir parçası olan 12. kalkınma planımızın hazırlıklarını önemli ölçüde tamamladık. Gelecek 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planın detaylarını önümüzdeki haftalarda kamuoyumuzla paylaşacağız. Orta ve uzun vadeli programları yürütürken ekonominin güncel sorunlarını ve ihtiyaçlarını da ihmal etmiyoruz.

"Ağır yaptırımlar getiriyoruz"

Hayat pahalılığı sorununu çözmek için adımlar atıyoruz. Öncelikle üzerimize düşenleri eksiksiz bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Fahiş fiyat sorunun artık sonuna geldiğimizi gözlemliyoruz.

Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz yılbaşına kadar uzattığımız pazarlama, satış, ilan sınırlaramalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor. Otomotiv piyasasında yaşanan spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Bu kapsamda stokçuluk yapan, haksız fiyat uygulamasına giden firmalar ve şahıslara idari para cezası kesildi. Rekabeti bozucu faaliyet yürüttüğü tespit edilen 139 firma 2 milyar 105 milyon lira cezaya maruz kaldı.

Şimdi benzer uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz. Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli, makul şekilde hareket etmeyen kişi ve kurumlara ağır yaptırımlar getiriyoruz. Fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar bunun bedelini ağır cezalarla ödeyecekler. Aldatıcı ve yanıltıcı reklam yapan firmalar, etiket ile kasası üzerinde fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde hassasiyetle duracağız.

"Büyüme tahminlerinin yükseltilmesi doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor"

Küresel ekonominin geleceği ile ilgili tahminlerin giderek kötümserleştiği dönemde Türkiye kendini farklı bir güzargaha taşımıştır. Kur, enflasyon düzenine sıkıştırılma gayretlerini bir kez daha boşa çıkarmakta kararlıyız. Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme esasına dayanan stratejimizden en küçük geri adım atmıyoruz. Bu doğrultuda geldiğimiz seviyenin gereği olan yeni yöntem ve politikaları devreye alıyoruz. Küresel ekonominin büyüme tahminleri sürekli düşürülürken Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerinin düzenli olarak yükseltilmesi doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor.

Yılın ilk yarısında yüzde 3,8 büyüyen 254 milyar doları aşan ihracatının etkisiyle küresel ticaretten aldığı pay yüzde 1,03'e yükselen Türkiye, depremin getirdiği yüke rağmen hedeflerine ilerlemeye devam ediyor.

"Her türlü arabuluculuğa hazırız"

Filistin Devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyecek. İsrail güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddete nasıl karşıysak İsrailli sivillere karşı şiddete de karşıyız. 

Gazze'ye orantısız saldırılar asla kabul edilemez. İsrail şehirlerine yönelik eylemleri de tasvip etmiyoruz. Bir şiddet sarmalına girilmesi acıdan başka bir şey getirmez. İsrail'den bombardımanı durdurmasını istiyoruz. Esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazırız."

REKLAMI KAPAT X