Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide faziletli bir döngüye gireceğiz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide faziletli bir döngüye gireceğiz
Doviz.com
22.11.2023 13:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir seyahati dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada önemli mesajlar veren Erdoğan, ekonomide faziletli bir döngüye girilmesinin beklendiğini belirterek, Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği sürecin sona erdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk ekonomisine dair önemli açıklamada bulunan Erdoğan, oluşan olumlu havaya dikkat çekerek, Türk Lirası'nın değer kazanacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarında, "Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona ermiştir. Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanma ihtimali yüksektir." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından ekonomiyle ilgili öne çıkanlar:

“Bizim uyguladığımız dezenflasyon programı çok büyük ihtimalle TL’de reel olarak bir değerlemeye sebep olabilir. Yani Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona ermiştir. Özetle Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanma ihtimali yüksektir. Onun için önümüzdeki dönemde uyguladığımız sağlıklı politikalar ve yapısal reformlarla yatırımcı güvenini kazanacağız, halen de kazanıyoruz. Bu güven, fon akışını tetikleyecektir. Fon akışı ise TL’de reel değerlenmeye sebep olacaktır. Bu durum ise dezenflasyonu hızlandıracak ve büyümenin aşağı yönlü risklerini sınırlayacaktır. Neticede hem makul düzeyde büyüyeceğiz, hem enflasyon düşecek. Yani faziletli bir döngüye gireceğiz inşallah.”

REKLAMI KAPAT X