Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük düşmanım faizdir

Okuma Süresi: 2 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük düşmanım faizdir
Doviz.com
29.09.2022 14:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) 21'inci Olağan Genel Kurulu'nda faizin daha da inmesini telkin ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu bankalarına sesleniyorum, kolaylaştırıcı olacaksınız, zorlaştırıcı olmayacaksınız. Böyle bir kredi için başvuran esnaf olduğu zaman onlara da imkanlarınız neye el veriyorsa bu desteği inşallah kredi konusunda sağlayacaksınız. Herhalde Ziraat, Vakıf bu dediklerimi duymuştur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda şunları söyledi:

En büyük savaşım faizledir, en büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi, yetmez. Bunun daha da inmesi lazım.

Önümüzdeki Para Politikası Kurullarında bunun daha da inmesi gerektiğini telkin ediyoruz.

Aramızda faiz politikasını, yüksek faizi savunanlar yok mu var, başta muhalefet olmak üzere onlar da bunu savunuyorlar, Cumhurbaşkanınız yüksek faizi savunmuyor, düşük faizi savunan bir politika izliyor.

Enflasyon ile bir mücadelemiz var, yılbaşından sonra inşallah bu enflasyonun da düşük faizle bunun ineceğine inanıyorum.

Özel sektör bankaları ne yapar bilmem, kamu bankalarına talimatım var, yatırımcıyı darda bırakmayacaksınız, gerekli desteği vereceksiniz.

Bakın şu anda İngiltere'de sterlin patladı, nereden nereye geldi, övünüyorlardı, ama şimdi patladılar.

Şu anda Avrupa'nın en önemli gündemi yaklaşan kış mevsimini en az hasarla atlatmaktır.

Paradan para kazanmaya çalışanların ve mandacı iktisatçıların hiçbir geçerliliği kalmamış, eski modellerine itibar etmiyorum.

REKLAMI KAPAT X