Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin iradesine kimsenin el uzatmasına müsaade etmeyiz

Okuma Süresi: 3 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin iradesine kimsenin el uzatmasına müsaade etmeyiz
Doviz.com
15.07.2024 21:50

Beştepe'deki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda milletin iradesine kimsenin el uzatmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her millette vatanını çok sevenler gibi ruhlarını 1 dolara satacak kadar ucuzlaşanlar da olabilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Aziz milletim, yasama ve yürütme organlarımızın kıymetli temsilcileri, siyasi partilerimizin kıymetli genel başkanları, şehitlerimizin değerli yakınları, kahraman gazilerimiz, kıymetli misafirler sizleri kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hepiniz hoş geldiniz. Anma toplantımıza katılımlarınız için sizlere şükranlarımızı sunuyorum.

Evet bugün milletimin zaferinin, aziz milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı kuru elleriyle yazdığı destanının 8 yılını idrak ediyoruz. 15 Temmuz kıyamının 8 seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayetimizin tamamında birbirimize kenetlenmiş durumdayız. 

Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız. Biriz, beraberiz. Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 85 milyon hepimiz tek yumruğuz.

Bu aziz milletin bir ferdi ve Türkiye Cumhurbaşkanı olarak karşımdaki bu muhteşem kardeşlik tablosundan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyor, bu muazzam birlik ve beraberlik için dosta güven düşmana korku veren bu dik duruşunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kardeşlerim, rabbimiz mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'de, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler ancak siz bunu bilemezsiniz” buyuruyor. Manevi bakımdan böyle şerefli bir makama ulaşmak şehadetle müşerref olmak dünyada her kula nasip olmaz.

15 Temmuz gecesi darbeye direnen vatandaşlarımızdan 252 şehidimiz bu müjdeye mazhar oldu ve şehitlikle şereflendi. Şehitlerimizin yanı sıra 2740 insanımızda o gece yaralanarak gazi oldu.

O gece ikinci kez gazilikle şereflenen meclisimizin hangi siyasi partiden olursa olsun tüm değerli mensuplarına tekrar teşekkür ediyorum.

Şüphesiz her toplumda kahramanlar gibi, unutmayın, korkaklar da bulunur. Her millette vatanını çok sevenler gibi ruhlarını 1 dolara satacak kadar ucuzlaşanlar da olabilir.

Tanklara selam duranları, darbecilere alkış tutanları, sela okuyan din görevlilerimize saldıranları ve FETÖ'cü hainlere destek verenleri bugün bir kez daha utançla hatırlıyoruz.

Yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ'cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler.

Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kast eden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak.

Modern dönem haşhaşilerini ne biz affedeceğiz ne de 252 evladını bir gecede kara toprağa veren milletimiz affedecektir.

Üzerinden 8 sene geçmesine rağmen acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ'yle ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır.

FETÖ'cü alçakların kurduğu sinsi tuzaklara düşmeden, son darbeci de yargıya hesap verene kadar, inşallah bu süreci hassasiyetle yürüteceğiz."

REKLAMI KAPAT X