Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere yönelik vergisiz telefon desteğinin detaylarını açıkladı

Okuma Süresi: 3 Dakika
Doviz.com
26.09.2023 19:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında öğrencilere yönelik vergisiz telefon desteğinin detaylarını açıkladı.

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe'de saat 15.15'te başlamıştı. 

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle oldu:

"Türkiye Yüzyılını inşa süreci hedefiyle çıktığımız yolculuğumuz sürüyor. Ülkemizi dünyada hak ettiği yere getirmenin mücadelesini veriyoruz.

Orta Vadeli Programın tamamlayıcısı niteliğindeki 14. Kalkınma Programını yakında sunacağız. Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun hepimizin ortak gayesidir.

3 yılın sonunda 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklüğü ve 15 bin dolara yaklaşan kişi başına millî geliri yakalayacağız.

Öğrencilere vergisiz telefon

Örgün etğitimdeki öğrencilerimize bilgisayar ve cep telefonu desteğini açıklıyoruz. 

Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. 

Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'ü, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar destek sağlayacağız.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler.

Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir.

18 yaşına giren tüm gençlerimize de bir yıl süreyle genç kart vereceğiz. Tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültür ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde imkanları daha da genişleteceğiz.

Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi

Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık.

Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Doğal gaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız.

Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu pilot projeyi deprem bölgesinde başlatacağız.

İlan sitelerine yönelik düzenleme

Son dönemde artan hayat pahalılığı gündemimizden çıkana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

6 ay 6 bin kilometre sınırından ilan sitelerine getirdiğimiz kısıtlamalara, liste fiyatından daha fazla para talep eden bayilere yönelik denetimlere kadar attığımız adımlarla otomobil piyasasında balonu söndürdük.

İlan sitelerini, sahte ve aldatıcı emlak ve otomobil ilanlarından dolayı mesul tutuyoruz.

Yanıltıcı ilan halinde 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulayacağız.

Fırsatçılarla mücadele

Deprem bölgesinde inşaat malzemelerinin temini ve fiyatıyla ilgili benzer tamahkarlıkların yaşandığını görüyoruz.

Depremzedelerimizi mağduriyeti fırsata çeviren açgözlülerin insafına kesinlikle bırakmayacağız. Gereken hukuki, idari ve yasal tedbiri alarak bu fırsatçıların kararlılıkla üzerine gideceğiz.

Bu mücadeleyi devlet, millet, özel sektör, esnaf, üretci, tüketci ile her kesimden insanıyla birlikte göstereceğimiz ferasetle başarıya ulaştıracağız. Günübirlik kazanç uğruna kendisinin, evlatlarının, ülkesinin geleceğini tehlikeye atan insan tipi bu millete, bu medeniyete ait değildir. Bu virüsü temizlemek hepimizin ortak talebidir.

Güreş, yüzme, voleybol başta olmak üzere elde ettikleri başarılarla milletimizin göğüslerini kabartan tüm sporcularımızı şahsım, milletim adına, tebrik ediyorum. Sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla."

REKLAMI KAPAT X