Cumhurbaşkanı Erdoğan, Wall Street devleriyle buluşacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Wall Street devleriyle buluşacak
Doviz.com
18.09.2025 14:43

17. Türkiye Yatırım Konferansı, 22-24 Eylül 2025 tarihlerinde New York’ta gerçekleştirilecek. Fortune 100 listesinden 20 Amerikan şirketinin üst düzey yöneticileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Türkiye’nin yatırım fırsatlarını masaya yatıracak.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 17. Türkiye Yatırım Konferansı (TRICON), bu yıl da Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceğini şekillendirmeyi hedefliyor.

Bu yıl 17. Türkiye Yatırım Konferansı, 22-24 Eylül 2025 tarihlerinde New York’ta gerçekleştirilecek. Fortune 100 listesinden 20 Amerikan şirketinin üst düzey yöneticileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Türkiye’nin yatırım fırsatlarını masaya yatıracak.

Erdoğan açılış oturumuna katılacak

Konferansın açılış günü olan 22 Eylül’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla düzenlenecek Yuvarlak Masa Toplantısında; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, DEİK Başkanı Nail Olpak ve TAİK Başkanı Murat Özyeğin yer alacak.

Görüşmelerde Türkiye’nin sunduğu yatırım imkânları, stratejik sektörlerde iş birliği fırsatları ve doğrudan yatırım stratejileri ele alınacak.

Açılış günü ayrıca Türk ve ABD’li iş insanlarının katılımıyla New York Halk Kütüphanesi’nde seçkin bir resepsiyon düzenlenecek.

Enerji sektörü toplantıların odağında yer alacak

Konferansın ikinci gününde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ABD’li enerji şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek. Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründeki yatırım fırsatlarını ve bölgesel enerji merkezi olma vizyonunu paylaşacak. Yenilenebilir enerji, petrol ve doğal gaz arama-üretim projeleri, enerji depolama teknolojileri, elektrik iletim altyapısı ve hidrojen yatırımları toplantının ana gündem maddeleri olacak.

Şimşek, yeni ekonomik yol haritasını açıklayacak

Konferansın son gününde ise TAİK ve JP Morgan iş birliğiyle düzenlenecek geniş katılımlı oturumda 150’den fazla Amerikalı kurumsal yatırımcı ve fon yöneticisi Türkiye ekonomisini dinleyecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni açıklanan Orta Vadeli Program (2026-2028) kapsamında Türkiye’nin enflasyonla mücadele, mali disiplin ve yatırım ortamını iyileştirme hedeflerini küresel finans çevreleriyle paylaşacak. Ayrıca kredi derecelendirme kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Üç gün sürecek 17. Türkiye Yatırım Konferansı’nda bakanlar, şirket yöneticileri ve yatırımcıların katılımıyla Türkiye-ABD ticari ilişkilerinde yeni iş ve yatırım fırsatlarının da kapısını aralanacak.

REKLAMI KAPAT X