Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni borç yapılandırma paketini açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni borç yapılandırma paketini açıkladı
Doviz.com
23.01.2023 18:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından yeni borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 2023'ün ikinci Kabine Toplantısı, Beştepe'de yapıldı. Sona eren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yapılandırma paketiyle birlikte; vergi daireleri, gümrükler, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumların kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan bir kanun teklifi hazırlandığını bildirdi.

Erdoğan ayrıca 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2.000 TL’yi aşmayan vergi borçları ve cezalarının silineceğini açıkladı.

Kamu alacaklarına getirilecek yeni düzenlemeyle, tüm borçlara belirli oranla güncelleme ve taksit imkanının da getirileceğini bildiren Erdoğan, davalı vergi ve prim dosyalarının da bu kapsamda olacağını açıkladı.

Yükseköğrenim kredisi endeksi dışındaki borçların da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesinin mümkün hale getirileceğini belirten Erdoğan, düzenlemeyle gençlerin ne kadar kredi aldılarsa o kadarını geri ödeyeceklerini belirtti. 

Yapılacak yeni düzenlemeyle sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, dirft ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarının silineceğini de bildiren Erdoğan; yaklaşık 2,5 milyon sürücünün ceza puanının silinmesi sonrasında alınan 10 bine yakın ehliyetin de geri iade edileceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihiyle ilgili ise şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihi olan 18 Haziran’ı hem Kurban Bayramı arifesi ve hac dönemine hem üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın sınav takvimine hem de okullarımızın tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk. Siyaset kurumu olarak milletin taleplerini karşılamanın yanı sıra millî iradenin en yüksek katılımla, en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumluyuz. Bu anlayışla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 14 Mayıs 2023’ün seçim için en uygun tarih olduğunu düşünüyoruz. Bu tarih güncellemesini anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edecek takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız."

REKLAMI KAPAT X