Demir çelik sektöründen demir cevheri fiyatlaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Demir çelik sektöründen demir cevheri fiyatlaması
Doviz.com
17.04.2023 16:57

Demir cevheri, Çin’de inşaat sezonu başlamasına rağmen yumuşak seyreden çelik piyasası ve Avustralya’da önemli bir ihracat limanının yeniden açılmasıyla düşüşe geçti.

BloombergHT’de yer alan habere göre, demir cevheri fiyatlamalarında önemli gelişmeler yaşandı.

İlgili habere göre demir cevheri, Çin’de inşaat sezonu başlamasına rağmen yumuşak seyreden çelik piyasası ve Avustralya’da önemli bir ihracat limanının yeniden açılmasıyla düşüşe geçti.

Çin’deki talep zayıf kalmayı sürdürürken, Port Hedland’dan yapılan demir cevheri sevkiyatları bir kasırga nedeniyle kapandıktan sonra hızla yeniden başladı. Çelik üretim bileşeni fiyatları ise pazartesi günü seans öncesi ticarette yüzde 1,9’a kadar düştükten sonra kayıplarının bir kısmını geri almayı başardı.

Çin’in çelik piyasası ayrıca ülkenin her zamanki yoğun inşaat sezonunun başlamasına rağmen nisan ayının başından bu yana yumuşak seyrine devam ediyor.

Stoklar ise nisan başında yüzde 6,2 artarken; satışların yavaşlaması, fabrikaları stoklarda indirim yapmaya zorlayarak yeniden stok yapmalarına engel oluyor.

Galaxy Futures ise konuyla ilgili paylaştığı bir notta, erimiş demir arzının, piyasada daha yavaş stok boşaltma ve zayıf talebi yansıtarak yüksek kalmaya devam ettiğini belirtti.

REKLAMI KAPAT X