DenizBank duyurdu: Biyometrik Kart ile parmak iziyle ödeme dönemi başlıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
DenizBank duyurdu: Biyometrik Kart ile parmak iziyle ödeme dönemi başlıyor
Doviz.com
15.03.2024 12:34

DenizBank, "Biyometrik Kart" ile parmak izi kullanarak güvenli ödemeyi hayata geçiriyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, parmak iziyle çip teknolojisini bir araya getiren DenizBank Biyometrik Kart ile kullanıcılar, parmaklarını kart üzerindeki sensöre yerleştirerek kartlarını ödeme noktasındaki temassız alana okutuyor, biyometrik kimliklerinin doğrulanması ve dijital olarak sistemde saklanan parmak iziyle eşleşmesini takiben ödemelerini saniyeler içinde tamamlayabiliyor. DenizBank Biyometrik Kart öncelikle limitli sayıda üretilerek müşterilere sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşenur Hıçkıran, ödeme sistemlerinin alışveriş anlarındaki dijitalleştirilmiş, hızlı çözümler ve temassız teknolojilerde yaşanan dönüşümle son derece hızlı şekilde büyüdüğünü aktardı.

Hıçkıran, parmak izinden kimlik doğrulama teknolojisi, biyometrik verinin tamamen kişiye özel olması nedeniyle, finansal güvenliği önemli ölçüde yukarı taşıdığını belirterek, "Her zaman müşterilerimizin hayatının parçası haline gelmeyi hedefleyen, bu vizyonla çalışırken de hem hız ve pratiklik hem de güvenlik ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefleyen bir kurum olduk. Teknoloji ve inovasyondaki gücümüz ve çevik yaklaşımımızla, sektörümüzün önünü açan yenilikleri hayata geçirmeyi hedefledik. Geleceğin temassız ve mobil odaklı ödeme yapılarına evrildiği bilinciyle de güvenli ödeme teknolojilerine yoğun olarak yatırım yaptık, yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Biyometrik Kart ile parmak izi okutarak, şifresiz ödeme seçeneğiyle beraber biyometrik temelli kimlik doğrulama teknolojisini sunmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Hıçkıran, "Önümüzdeki dönemde de ülkemizi ve sektörümüzü ileri götürecek inovasyonlar geliştirmek üzere aynı vizyon ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ HABER Parmak iziyle mesai takibi yapan işverene 300 bin TL para cezası Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), iş yerinde parmak iziyle mesai takibini sürdüren işverene 300 bin TL para cezası uygulanmasına hükmetti.
REKLAMI KAPAT X