Denizli'nin 25 yıllık tekstil üreticisi konkordato ilan etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Denizli'nin 25 yıllık tekstil üreticisi konkordato ilan etti
Doviz.com
14.01.2026 12:08

Denizli merkezli tekstil devi Famateks Tekstil, içinde bulunduğu finansal zorluklar sebebiyle konkordato talebinde bulundu.

Tekstil endüstrisinde çeyrek asra yakın bir süredir varlık gösteren ve üretim kapasitesinin büyük bir kısmını dış pazarlara kanalize eden Famateks Tekstil için hukuki süreç resmen başladı.

2001 senesinde Denizli'de ticari faaliyetlerine start veren firma adına ilgili mahkeme, konkordato prosedürü çerçevesinde 5 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 aylık geçici mühlet kararı tesis etti.

Şirket yönetimine geçici komiser heyeti atandı

Alınan mahkeme kararı doğrultusunda Famateks Tekstil’in operasyonlarını denetlemek amacıyla üç kişiden oluşan yetkin bir geçici komiser heyeti görevlendirildi.

Bu kapsamda bağımsız denetçi Hüseyin Erikler, mali müşavir Süheyla Sarıhan ve avukat Ali Coşkun, şirketin konkordato dönemindeki mali hareketlerini ve yönetimsel adımlarını yakından takip edecek.

İcra ve İflas Kanunu’nun 297. maddesi referans alınarak, firmanın tüm ticari faaliyetlerinin komiser heyetinin gözetimi altında devam ettirilmesine hükmedildi. Bu durum, şirketin gerçekleştireceği her türlü iş ve işlemin ancak komiserlerin onayı dahilinde hukuki geçerlilik kazanacağı anlamına geliyor.

Varlık devri ve hukuki sınırlamalar getirildi

Geçici mühletin devam ettiği zaman zarfında, mahkemenin önceden izni alınmaksızın şirket adına herhangi bir rehin işlemi yapılması, kefalet verilmesi veya taşınmaz mülkler ile işletmenin ana tesisatının devredilmesi yasaklandı.

Ayrıca işletme varlıklarının kullanımını kısıtlayacak tasarruflar ile karşılıksız devirlerin de yapılamayacağı karara bağlandı. Söz konusu yasal düzenlemelere aykırı hareket edilmesi durumunda işlemlerin geçersiz sayılabileceği, koşulların oluşması halinde ise şirketin tasarruf yetkisinin tamamen elinden alınarak iflas sürecinin başlatılabileceği ihtar edildi.

Ev, otel, plaj ve promosyon tekstili segmentlerinde uzmanlaşan Famateks Tekstil, başta ABD olmak üzere Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve Japonya gibi pek çok stratejik noktaya yoğun ihracat operasyonları yürütüyordu.

İLGİLİ HABER 2025 konkordato yılı oldu Yüksek faiz ortamının yarattığı ekonomik durgunluk geçtiğimiz yıl konkordato sayısında önemli bir artış yaşanmasına yol açtı. 2025 genelindeki konkordato sayısı son üç yılın toplamını geride bıraktı.
REKLAMI KAPAT X