Deprem sonrasında konut trendi değişti: Üç ile ilgi %500’e yakın arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
17.03.2023 12:58

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından konut sektörü de hareketlenirken; konut aramalarının en fazla yapıldığı iller arasında Kayseri'de %512, Diyarbakır'da %475, Mersin'de ise %447 artış yaşandı.

Gayrimenkul platformu Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketlere göre hazırladığı şubat ayı emlak verilerini yayımladı.

Yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şubat ayında arama hacmindeki değişim bazında en çok konut aranan illerde önemli değişimler görüldü.

6-28 Şubat'ta konut arama hacimleri değerlendirildiğinde Kayseri yüzde 512’lik artış ile dikkati çekerken, onu Diyarbakır yüzde 475, Mersin ise yüzde 447 artış ile takip etti. Bu üç ili sırasıyla Antalya, Adana, Ankara ve Eskişehir takip etti.

Müstakil konutların arama hacmi %1541 arttı

Düzenli olarak gerçekleştirilen ev tiplerine göre konut aramaları verilerinde ise müstakil konut aramalarındaki keskin yükseliş dikkati çekti.

Deprem felaketi sonrasında müstakil konut aramalarında yüzde 1.541’lik artış gözlemlenirken, toplam konut aramalarında kiralık/satılık ayırımında da önemli değişiklikler yaşandı. Toplam konut aramaları içinde kiralık aramaların oranı artarak yüzde 75’e ulaşırken, kullanıcıların yüzde 25’i satılık konut aradı.

REKLAMI KAPAT X