Depremzedeler 'ağır hasarlı araçlarını' nakit ihtiyaçları için satışa çıkardı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Depremzedeler 'ağır hasarlı araçlarını' nakit ihtiyaçları için satışa çıkardı
Doviz.com
23.02.2023 10:54

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde evlerini kaybeden vatandaşlar, acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ağır hasarlı araçlarını ikinci el araç sitelerinde satışa çıkarmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi Türkiye’nin 11 şehrinde büyük yıkıma neden oldu. Yapılan son açıklamaya göre 43 binden fazla can kaybının olduğu felakette, binlerce vatandaş da evsiz kaldı.

Bazı depremzedelerin ise elinde sadece satıp, nakit paraya çevirebileceği ağır hasarlı otomobilleri kaldı.

Birçok depremzede, acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek için depremden zarar görüş otomobillerini ikinci el ilan siteleri üzerinden satışa koymaya başladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; bu sitelerdeki “deprem hasarlı” ilan sayısı hızla artarken, “acil para ihtiyacından dolayı satılık” ve “deprem bölgesinden taşınacağımız için nakit ihtiyacından dolayı satılık” açıklamaları dikkat çekti.

"Sadece otomobillerimiz kaldı"

Aracını Hatay’dan ilana koyan bir depremzede, yaptığı açıklamada, “Normalde satış fiyatı 600-650 bin TL civarında olan 2022 model aracımı 325 bin TL’den deprem hasarlı olarak ilana çıkardım” dedi.

“Araç henüz çok yeniydi. 1000 kilometre bile yol yapmamıştı. Depremde evimizi ve eşyalarımızı kaybettik. Bütün şehir yerle bir oldu. Acil bir şekilde nakde çevirebileceğimiz sadece otomobilimiz kaldı. Bu otomobili de hızlıca nakde çevirip başka bir şehre gitmek, hayatıma devam etmek için satıyorum” diyen depremzede, “Bir şekilde hayata tutunmak zorundayız. Başka bir birikimimiz yok” ifadelerini kullandı.

3 araçtan 1'i ağır hasarlı

Peki depremden dolayı ağır hasarlı olan araçlar nasıl kullanılacak? RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı bu soruyu yanıtladı. Ünaldı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesinde bulunan her 3 araçtan 1’i hasar aldı. Hasar alan araçlardan özellikle kasko poliçesi olmayanlarının, onarılabilir durumdaysa ve ağır hasar almamışsa doğru tekniklerle onarılması, vatandaşların bu zorlu süreçte maddi kayıplarını araç yönünden minimize edecektir” dedi.

Ünaldı, “Ağır hasar almış araçların, doğru bir prosedürle trafikten çekilmesi ve çevre kanunlarına uygun bir şekilde hurdaya ayrılması, geri dönüştürülmesi, insan sağlığı içinde büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X