'Deri'n Fikirler' yarışmasının kazananları belli oldu

Okuma Süresi: 3 Dakika
'Deri'n Fikirler' yarışmasının kazananları belli oldu
Doviz.com
13.10.2017 12:54

Mehmet KURT/İZMİR, (DHA) - EGE Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nce, 7'nci kez düzenlenen 'Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda tasarımcı Fırat Karapınar ve deri mühendisi Selin Yılmaz'dan oluşan takım, 'Kitle ve Fikir Yağmuru' temasıyla birinci oldu.
Türk deri sektöründe tasarım ve üretim kalitesini geliştirmek ve ihracatta katma değerli ürün payını artırmak amacıyla yapılan 'Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nın bu yılki ana teması 'propaganda' oldu. Final defilesi İzmir'de bir otelde yapılan yarışmanın koreografisini Serkan Duman ve Gökhan Duman üstlendi. Yarışmada birinciliği, tasarımcı Fırat Karapınar ve deri mühendisi Selin Yılmaz'dan oluşan takım, 'Kitle ve Fikir Yağmuru' temasıyla elde etti. İkinciliği, 'Athena' adlı temalarıyla tasarımcı Özgün İnceoğlu ve deri mühendisi Tuba Dilber kazanırken, üçücülüğü ise tasarımcı Kübra Çiçek ve deri mühendisi Hakan Deniz 'Me' temasıyla elde etti.
Yarışmanın birincileri Karapınar ve Yılmaz, ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'dan aldı. İnceoğlu ve Dilber'den oluşan takım, ikincilik ödülünü Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Süleyman Kocasert ve EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler'in elinden aldı. Üçüncü olan Kübra Çiçek ve Hakan Deniz'e ise ödüllerini İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık verdi.
'7. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda finalistlerin tasarımlarını ünlü isimlerin oluşturduğu jüri değerlendirdi. Jüri Başkanlığı'nı Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar yaparken, jüride şu isimler yer aldı: 
"Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş, Moda Tasarımcısı Hatice Gökçe, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Musa Evin, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak, İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Eyüp Sevimli, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, Derimod Başkan Vekili Sedef Orman, Moda Tasarımcısı Siren Ertan, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman"
'GERÇEK DERİNİN TERCİH EDİLMESİNİ İSTİYORUZ'
Final defilesinde konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, tasarımcıların son dönemde sentetik ve doğal liflere yöneldiğini gözlemlediklerini, derinin bir propagandaya ihtiyacı olduğunu düşündükleri söyledi. Bu nedenle yarışmanın bu yılki ana temasını 'propaganda' olarak belirlediklerini kaydeden Galiko, şunları söyledi:
"Sentetik ve doğal lifler yerine gerçek derinin tercih edilmesi sağlık açısından da önemli. Tasarımcıların deriyle buluşmasını istiyoruz. Türkiye'nin deri ve deri mamulleri ihracatında kilogram fiyatı 11 dolar seviyesinde. Deri ve deri ürünlerinde İtalya'nın ortalama ihraç fiyatı ise; 63 dolara ulaşıyor. Biz de daha katma değerli üretim ve ihracat yapmak için alınterinden çok, akılterine ihtiyacımız var. Tasarım, İnovasyon, Markalaşma ve Ar-Ge'ye yapılacak yatırımlarla bugün 1.5 milyar dolar seviyesinde olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı 5.2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasını bu yolda önemli bir kavşak olarak nitelendiriyoruz."
PARA ÖDÜLÜ KAZANDILAR
'7. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasını'nı kazanan Fırat Karapınar ve Selin Yılmaz, 10 bin TL para ödülünün sahibi olurken, ikinici Özgün İnceoğlu ve Tuba Dilber 6 bin TL ve üçüncü Kübra Çiçek ve Hakan Deniz 4 bin TL para ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren deri mühendisleri ise sektörünün öncü firmalarında staj yapma fırsatına kavuştu. Dereceye giren tasarımcılardan birinin, Ekonomi Bakanlığı'nın değerlendirmesi sonrası yurt dışında eğitim hakkına sahip olacağı belirtildi. 

FOTOĞRAFLI

REKLAMI KAPAT X