Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatıldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatıldı
Doviz.com
10.07.2024 12:14

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına ilişkin yeni kararı duyurdu.

Buna göre Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.

Özvar, konuyla ilgili paylaşımında, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir." dedi.

Özvar ayrıca vakıf üniversitelerinden de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarının istendiğini belirtti.

80 bin öğrenci yerleşmişti

Geçen sene 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu karar ise bu yıl YKS kontenjanlarında da yaklaşık bu kadar düşüş olacağı anlamına geliyor.

Öte yandan yeni karar doğrultusunda mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjanlar azaltılacak.

İkinci öğretim nedir?

İkinci öğretim, genel olarak akşam saatlerinde sunulan eğitim programlarını ifade eder. Örgün öğretimi kazanamayan ya da iş veya diğer yükümlülükleri nedeniyle gündüz derslerine katılamayan kişilerin tercih ettiği bir programdır. Her okulun saatleri farklılık gösterebilir, ancak genellikle ikinci öğretim programları 17.00’de başlar. Örgün öğretim ile ikinci öğretimde okuyan öğrenciler aynı sınıflarda ders görmezler. Bununla birlikte, gördükleri derslerde veya içeriklerinde herhangi bir farklılık yoktur.

REKLAMI KAPAT X