Dijital yayın platformlarının 2024 tarifeleri

Okuma Süresi: 3 Dakika
Dijital yayın platformlarının 2024 tarifeleri
Doviz.com
18.02.2024 20:33

Dizi, film ve belgesellerin adresi olan dijital platformların sayısı artarken, artan talep ve enflasyon sonrasında 2024 yılı itibarıyla bu platformların fiyat listelerinde de zamlar ve paketlerinde güncellemeler oldu. İşte Netflix, Amazon Prime Video, Exxen, Disney +, Gain, YouTube ve BluTv'nin sundukları hizmetler ile güncel fiyatları...

Tüm dünyada dizi ve film içeriklerini dijital dünya üzerinden takip etmek, her an her yerde erişilebilir olması dolayısıyla çok daha fazla tercih edilebilir bir hal aldı. Dijital dizi ve film platformları da her geçen gün gelişen altyapıları, artan yatırımları ve özel içerikleriyle büyümeye devam ediyor.

Ancak yalnızca yatırımları ve içerikleri genişlemiyor, fiyatları da artmayı sürdürüyor.

İşte Türkiye'de öne çıkan dijital yayın platformlarının güncel fiyatları:

Disney'e yüzde 108 zam

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Disney Plus, Türkiye üyelik ücretlerine zam yaptı. Yeni zam ile birlikte Disney Plus'ın yeni aylık ve yıllık abonelik ücreti belli oldu.

Disney Plus'ın Türkiye aylık üyelik ücreti 69,99 TL'den 134,99 TL'ye yükselirken yıllık abonelik ücreti ise 649 TL'den 1.349,90 TL'ye çıktı.

Netflix'te yüzde 30 artış yaşandı

Disney Plus öncesi Netflix'te de sene başında bir zam yansıtılmıştı. Geçtiğimiz yıl, önde gelen platformlardan Netflix'e birden fazla kez zam yapılmış ve bu zamların oranı yüzde 40'ın üzerine çıkmıştı. 2023'teki bu zamlara ve döviz kurlarındaki değişim ile birlikte yıl sonlarına doğru ABD fiyatlarının artışı da eklenince yeni bir zammın da kapıda olduğu bir süredir konuşuluyordu.

2024'ün ilk ayına Netflix de ciddi bir zamla girdi. Bu yeni zam paketler arasında yüzdelik değişimler göstermekle birlikte yüzde 20 ila 30 arasında bir orana denk geldi. Bu kapsamda en düşük paket fiyatı 99,99 TL'den 119,99 TL'ye yükseldi.

2024’ün ilk zammı kapsamında Temel plan aylık 119,99 TL olurken, Standart Plan fiyatı 149,99 TL’den 176,99 TL’ye ve Özel Plan fiyatı ise 199,99 TL’den 229,99 TL’ye yükseldi.

Gain’de geçtiğimiz hafta artış kararı aldı

Yayın hayatına Aralık 2020'de başlayan GAİN, geçtiğimiz nisan ayında Rams Türkiye İnşaat Grubu tarafından satın alınmıştı.

Geçtiğimiz ağustos ayında ücretlerinde artışa giden GAİN, 2024 yılının ilk zammını ise geçtiğimiz hafta içinde yaptı. Buna göre GAİN platformunun güncel ücreti aylık 149 TL oldu. Öğrenciler ve akademisyenler ise ayda 49 TL ödeyerek üye olmaya devam edebiliyor.

Amazon'da kargo ve oyun avantajı

Geçtiğimiz yıl yaptığı büyük zam ile birlikte 7,90 TL'den 39 TL'ye yükselmiş olsa da rakipleri arasında halen Amazon Prime en düşük fiyatlılardan bir tanesi olarak dikkati çekiyor. Prime hizmeti ile sadece video izleme özelliği sunulmuyor, aynı zamanda bu abonelik kapsamında ücretsiz kargo, Prime Gaming, sadece Prime kullanıcılarına tanınan indirimler de mevcut. Prime üyesi olmak isteyenlere 30 gün deneme süresi imkanı da hala devam ediyor.

BluTV'de farklı TV kanalları imkanı

Önde gelen dijital platformlardan olan BluTV'de geçtiğimiz dönemde Discovery gubuna satılmıştı. BluTV yıllık üyelik yapıldığı taktirde aylık üyelik ücreti 69,90 TL'ye denk geldi. Bu üyelik kapsamında ayrıca dijital içeriklerin yanı sıra, TV kanallarına da erişim sağlanıyor.

Exxen’de yıllık abonelik kalktı, fiyatlar zamlandı

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen, abonelik ücretlerine zam uygulayacağını duyurdu. Birçok popüler yerli yapımın ve UEFA Avrupa liglerinin yayınlandığı Exxen, abonelik ücretlerinde değişikliğe giderek yeni fiyatları açıkladı.

Buna göre, bir aylık reklamlı Exxen üyelik ücreti 99,90 TL'den 129,00 TL'ye yükseldi. Aynı şekilde, bir aylık reklamlı ExxenSpor paketi üyeliği de 222,50 TL'den 289,00 TL'ye çıkarıldı. Platform ayrıca yıllık abonelik paketlerini kaldırdı.

Youtube Premium sene sonunda zamlanmıştı

Dijital video içerik platformu YouTube ise 2023 yılının son döneminde fiyatlarına zam yapmıştı.

Bu zamla birlikte YouTube Premium’un öğrenciler için aylık ücreti 37,99 TL oldu. Bu hizmetin aile üyeliğinin aylık ücreti ise 115,99 TL olarak karşımıza çıktı. Standart bir Premium üyeliğinin aylık ücreti 57,99 TL olurken bunun yanında hizmetin yıllık ücreti ise 579,99 TL olarak belirlendi.

REKLAMI KAPAT X