Dış ticaret açığındaki artışa ilişkin Bakan Şimşek’ten açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dış ticaret açığındaki artışa ilişkin Bakan Şimşek’ten açıklama
Doviz.com
30.05.2024 12:17

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nisan ayında dış ticaret açığının geçici bir durum olduğunu mayıs ayında dış ticaret açığı ve cari açıkta düşüş beklediklerini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından dış ticaret verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek'in konuyla ilgili açıklaması şöyle oldu:

"Takvim etkileriyle nisanda yıllık dış ticaret açığı geçici olarak arttı. Bu durum cari açığa da yansıyacak. Mayısta yıllık dış ticaret açığı ve cari açıkta tekrar düşüş bekliyoruz.

Geçici etkiler kaynaklı yılın kalanında sınırlı dalgalanmalar olsa da ikinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,5 gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Yıl sonunda cari açık belirgin şekilde Orta Vadeli Program hedefinden düşük gerçekleşecek."

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele mesajı: Geçiş dönemi sona eriyor Enflasyonun tek haneye indirilmesinin çok ciddi bir iş olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İlk yılımızı geçiş dönemi olarak tanımladık ve bu ay itibarıyla geçiş dönemi sona eriyor" ifadelerini kullandı.
İLGİLİ HABER Dokuz ayın en yüksek dış ticaret açığı TÜİK verilerine göre dış ticaret açığı nisan ayında açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 artarak 8 milyar 739 milyon dolardan, 9 milyar 863 milyon dolara yükseldi. Veri aylık bazda dokuz ayın en yüksek dış ticaret açığı olarak kaydedildi.
REKLAMI KAPAT X