DİSK Başkanı Çerkezoğlu’ndan vergide adalet talebi

Okuma Süresi: 1 Dakika
DİSK Başkanı Çerkezoğlu’ndan vergide adalet talebi
Doviz.com
30.01.2024 16:13

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TBMM önünde "Türkiye'de en zengin ile en yoksul arasındaki gelir uçurumu 30 katı aşmış durumda. Vergide adalet diyoruz çünkü dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye'de" dedi.

DİSK üyeleri TBMM önünde bir araya geldi. TBMM'nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı'nda buluşan konfederasyon üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir basın açıklaması yaptı.

Çerkezoğlu, iki yıldır gelirde ve vergide adalet mücadelesi verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de en zengin ile en yoksul arasındaki gelir uçurumu 30 katı aşmış durumda. Vergide adalet diyoruz. Çünkü dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye'de. Dünyada başka hiçbir ülke yok ki işçiyle patron, zenginle yoksul aynı oranda vergi ödesin. Dünyada başka hiçbir ülke yok ki çalışanların, işçilerin ve emekçilerin ücretleri yıl içerisinde aylar ilerledikçe daha da geriye gitsin."

CHP'nin önerisiyle Meclis'te vergide adalet yasası ve adaletli bir vergi sistemi için yapılması gerekenlerin konuşulacağı oturumu izleyeceklerini de dile getiren Çerkezoğlu, "Eller 'vergide adalet', bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçilerin, emekçilerin, emeklilerin ve halkın insanca yaşayabilmesi için kalksın diyoruz. Eller, bu ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği yani bu ülkenin aydınlık geleceği için kalksın diyoruz" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER “İşçiler aralık ayında patronlardan %322 daha fazla vergi ödedi” 2023'te dolaylı ve doğrudan vergilerin artışına dikkati çeken CHP Milletvekili Ali Öztunç, "Dolaylı vergilerin payı bir önceki yıla göre 3,3 puan artış kaydederek yüzde 65,5’e çıktı. Türkiye’de işçiler Aralık 2023’te patronlardan yüzde 322 daha fazla vergi ödedi." dedi.
REKLAMI KAPAT X