DMM’den "Gurbetçiler yıllık 2 bin euro vatana destek vergisi verecek" iddiasına yanıt

Okuma Süresi: 1 Dakika
DMM’den
Doviz.com
05.07.2024 14:38

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Gurbetçiler yıllık 2 bin euro vatana destek vergisi verecek.” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Gurbetçiler yıllık 2 bin euro vatana destek vergisi verecek.” iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

DMM'nin açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde, yurt dışında yaşayan vatandaşlara herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması yapılmadığı vurgulandı.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır.

Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir."

Kaynak: DMM - X

İLGİLİ HABER DMM’den “Suriyelilere vergi muafiyeti var” iddiasına yanıt İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Suriyelilere vergi muafiyeti var" iddiasını yalanladı.
REKLAMI KAPAT X