"Doğal gaz ısınmada 1 ay, sıcak su ve mutfakta 1 yıl ücretsiz olacak"

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
20.04.2023 22:23

Konutlarda bir ay doğal gazın ücretsiz olacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutfak ve sıcak su için tüketilen doğal gazın ise 25 metreküpünden bir yıl boyunca ücret alınmayacağını açıkladı.

Karada 8 bin, denizde 2 binden fazla personelin çalıştığı projede ilk fazda üretilen doğal gaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla devreye alındı. 

Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde konuşan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün Filyos'ta ülkemizin iki bayramını bir arada kutlamak üzere bir aradayız. İkinci bayramımız ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır.

Ocak 2021'de kara tesisimize başladık. Dünyanın diğer yerlerinde 6-7 yıl süren keşfedilen gazı kullanılabilir hale getirme süresini biz bu tempoyla 3 yılın altına indirdik.

"Ülkemizin doğal gaz ihtiyacının %30'unu buradan karşılayacağız "

Bu başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Sakarya Sahası'ndan ilk etapta günde 10 milyon metreküp, açacağımız yeni kuyularla birlikte ilerleyen süreçte günde 40 milyon metreküp gaz çıkartacağız.

Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin ihtiyacının yüzde 30'unu buradan karşılayabileceğiz. Karadeniz'de gaz rezervimiz ise 710 milyar metreküpe ulaştı.

Konutlarda doğal gaz 1 ay ücretsiz olacak

Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğal gazı 1 yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşürülecektir.

Bir ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız.

REKLAMI KAPAT X