Düğünlerdeki 'sahte altın' furyası büyüyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Düğünlerdeki 'sahte altın' furyası büyüyor
Doviz.com
24.07.2023 14:27

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in kuyumcu dükkanını ziyaretinde, artış gösteren altın fiyatlarıyla ilgili olarak kuyumcu esnafı Nadir Emiroğlu ve müşterilerle değerlendirme yaptı.

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki artışın önlenemediğini söyleyen Nadir Emiroğlu, “Düğünlerin vazgeçilmezi olan çeyrek altın, yerini gram altına bıraktı. Ancak gram altınlarda da sahte ürünlerin piyasada dolaşımda olduğu biliniyor” dedi.

 

Geçen yıl 1700 liraya satılan çeyrek altın şu an 2,830 liradan alıcı buluyor

Geçen yıl 1700 liradan sattıkları çeyrek altınının fiyatının bugün 2 bin 830 liraya çıktığına değinen Emiroğlu, “Gram altın fiyatı da sürekli artıyor ki bugün itibariyle 1740 lira oldu” diye konuştu. Gürer’in, “Vatandaş altın alabiliyor mu?” sorusunu yanıtlayan Emiroğlu, “Vatandaş alabiliyor ama nasıl alıyor onu vatandaşa sormak lazım. Vatandaş borçlu, düğün edecek. Bugün nereden bakarsan bak düğün için 200-250 bin lira yalnız altın tutuyor. Eviydi, mobilyasıydı, salonuydu. Yalnız salon eşyası 50-60 bin lira, beyaz eşyası ve diğer masraflarda üst üste konulduğunda, düğün masrafı katlıyor” şeklinde konuştu.

Düğün sahibi ile tartışmalar başladı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer "Önceki yıllarda düğünlerde çeyrek altın takanlar, doğal olarak kendi düğünleri için de aynı hediyeleri bekliyor, ancak altın fiyatlarındaki astronomik artış, çoğu vatandaşı takı konusunda sıkıntıya sokuyor. Hatta son zamanlarda vatandaşlar düğünlerde çeyrek altın takamadığı için, önceki yıllarda kendisine çeyrek altın takan düğün sahibi ile tartışmaların dahi yaşandığı da söyleniyor” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’de düğünlerin yaz aylarında ve ürün hasat sonrası yapıldığını, ürün satan çiftçi ve köylünün düğününü buna göre planladığını belirtip düğünlerde en az çeyrek altın takı yapılırdı. Bu devam ediyor mu sorusuna Nadir Emiroğlu, “Geçmişte çeyrek altın takan şu anda onu verecek durumu yok.” dedi.

Gürer, “Ben senin düğününe çeyrek takı getirdim. Sen benim düğüne çeyrek altınımı geri getirmedin.” tartışmaları da yaşandığı anımsatması üzerine Emiroğlu, “O oluyor. Birde sahte altın çıktı ortaya. Bir gram, bir gram sahte altın çıktı. Düğünde onu takıyorlar.” diye konuştu. Sahte altın nasıl biliyorsunuz sorusunu yönelten Gürer’e yanıt veren kuyumcu biz onu biliyoruz. Sahte altın dışardan geliyor. İmitasyoncular yapmış, meslek tecrübesi ile biz biliyoruz” yanıtını verdi.

 

kaynak:yenicaggazetesi.com.tr

REKLAMI KAPAT X