Dünya Bankası: Ekonomi politikası doğru yönde ancak daha yapılacak çok şey var

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dünya Bankası: Ekonomi politikası doğru yönde ancak daha yapılacak çok şey var
Doviz.com
14.09.2023 15:48

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez, ekonomi politikalarının doğru yönde olduğunu belirterek, ekonomide daha yapılacak çok şeyin olduğunun altını çizdi.

Reuters haber ajansına konuşan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez’in açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle oldu:

“Para politikasındaki sıkılaştırma, makro ihtiyati önlemlerin kaldırılması, mali düzenlemeler umut verici.

Dünya Bankası’nca üç yılda sağlanacak 18 milyar dolar finansman kapsamında kamuya 6 milyar dolar, özel sektöre 12 milyar dolar fonlama planlanıyor.

Kamuya sağlanacak 6 milyar dolar finansman kapsamında Eximbank’a verilen garantinin artırılmasına çalışıyoruz.

Türkiye ekonomisi için en büyük zorluklar; kısa vadede birçok politikanın kalibrasyonu, uzun vadede ise verimlilik.

Deprem için Türkiye’ye bugüne kadar 3 milyar dolara yakın finansman sağladık ve sona gelmedik. Dünya Bankası, Fas ve Libya’daki felaketler ardından nasıl bir adım atılacağı konusunda çalışıyor, Türkiye'nin tecrübelerinden de faydalanıyoruz.”

İLGİLİ HABER Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye destek mesajı: "Politikaların uygulanmasında Türkiye'ye eşlik edeceğiz" Dünya Bankası Türkiye Direktörü Lopez, "Ekonomiyi istikrara kavuşturacak politikaların uygulanmasında Türkiye'ye eşlik etmeye kararlıyız" açıklamasında bulundu.
İLGİLİ HABER Bakan Şimşek, Dünya Bankası'nın finansman paketini değerlendirdi Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Dünya Bankası’nın Türkiye fonunu belirgin şekilde artırma kararı, orta vadeli ekonomik programımıza dönük bir başka onaylamadır” dedi.
REKLAMI KAPAT X