Dünyanın en değerli otomotiv markası belli oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dünyanın en değerli otomotiv markası belli oldu
Doviz.com
06.12.2023 15:24

Interbrand tarafından her yıl gerçekleştirilen Dünyanın En Değerli Markaları (Best Global Brands) araştırmasının 2023 sonuçlarına göre dünyadaki en değerli otomotiv markası Toyota oldu.

Interbrand tarafından her yıl gerçekleştirilen Dünyanın En Değerli Markaları listesinde otomotiv sektörünün lideri tekrar Toyota oldu.

Tüm sektörleri içeren listede 100 marka arasında ise 6’ncı sırada yer alan Toyota, geçen yılki sıralamasını korumayı başarırken yüzde 8 artışla marka değerini geçen yılın da üzerine taşıdı.

Interbrand’in değerlendirmesine göre Toyota’nın marka değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara yükseldi.

Böylelikle 2004 yılından bu yana sektöründe birinci sırada yer alan Toyota, yükselen marka değeri ile yerini daha da sağlamlaştırdı.

Bununla birlikte Toyota, 2026 yılına kadar binek otomobillerden hafif ticari araçlara kadar yaklaşık 15 farklı sıfır emisyonlu araç sunacak. Bu araçlardan 6 adedi ise özel olarak geliştirilen elektrikli araç platformu üzerine yapılacak. Bununla birlikte bu dönemde Toyota’nın Avrupa’da yıllık satış oranının yüzde 20’sinin tam elektrikli olması, yıllık 250 binden fazla tam elektrikli satışının gerçekleşmesi bekleniyor.

Interbrand tarafından paylaşılan liste içerisinde diğer sektörlerdeki şirketleri de kapsayan sıralamada ilk 5’i ise sırasıyla Apple, Microsoft, Amazon, Google ve Samsung oluşturdu.

Kaynak: Interbrand

Interbrand, markaların değerini belirlerken, ürün veya hizmetlerin finansal performansı, markanın satın alma kararlarında oynadığı rol, markanın rekabet gücü, sadakati teşvik etme ve böylece gelecekte sürdürülebilir talep sağlama yeteneği de dahil olmak üzere üç temel analizi kullanıyor.

REKLAMI KAPAT X