Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?
Doviz.com
20.03.2024 16:46

Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan rapor ile dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu. Peki, Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar..

Birleşmiş Milletler her yıl Dünya Mutluluk Raporu adı verilen kapsamlı bir doküman yayımlıyor. Raporda ülkelere ve farklı yaşam değerlendirmelerine göre sıralamalar yer alıyor.

Dünya Mutluluk Raporu'nun bu yılki sayısında yaşamın farklı evrelerindeki insanların mutluluğuna odaklanıldığı belirtilirken mutluluğun da kendi içinde bir eşitsizliğe sahip olduğuna vurgu yapıldı.

Ülkelere göre mutluluk sıralamasında ise Finlandiya yedinci kez zirvede yer alırken onu Danimarka, İzlanda, İsveç ve İsrail izledi. Türkiye ise bu yıl dünyanın en mutlu 98. ülkesi oldu.

Sıralamanın ilk 10 basamağında yer alan ülkeler ve diğer bazı ülkelerin sıralamaları da şöyle listelendi:

1- Finlandiya

2- Danimarka

3- İzlanda

4- İsveç

5- İsrail

6- Hollanda

7- Norveç

8- Lüksemburg

9- İsviçre

10- Avustralya

...

28- Suudi Arabistan

33- El Salvador

42- Guatemala

43- Nikaragua

54- Vietnam

60- Çin

66- Libya

73- Bolivya

88- Tacikistan

89- Kongo

90- Mozambik

95- Gabon

98- TÜRKİYE

99- Senegal

100- İran

Refahı en yüksek ve en düşük ülkeler arasında büyük bir boşluk var

Birleşmiş Milletler, raporda sıralamanın en üst ve en altında yer alan ülkeler arasında büyük bir fark olduğunun altını çizerken en üstteki Finlandiya ile en alttaki Afganistan arasında tam altı puanlık (0 ile 10 arasında bir ölçekte) bir fark olduğunu aktardı.

Buna göre ilk yirmi ülkenin hepsi birbirine 1 puandan daha yakınken en alttaki yirmi ülke arasında ise 2,5 puanlık bir yayılma söz konusu oldu. Kalan 100 civarındaki ülke ise toplam aralığın kalan 2,5 puanını kapsadı.

İLGİLİ HABER IMF araştırdı: Para, mutluluğu satın alır mı? Uluslararası Para Fonu (IMF), Birleşmiş Milletler'in yayımladığı Mutluluk Raporu ile ülkelerdeki kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) arasındaki ilişkiyi sorguladı. Genellikle kişi başına düşen GSYİH miktarı yüksek ülkelerin mutluluk listesinde de önde olduğu görülürken istisnalar da göze çarptı. 
REKLAMI KAPAT X