EBRD, Bilkent ve MIT’den KOBİ'lere yönelik yeni proje: Hibe verilecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
EBRD, Bilkent ve MIT’den KOBİ'lere yönelik yeni proje: Hibe verilecek
Doviz.com
05.09.2023 13:02

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Bilkent Üniversitesi ve Massachusetts Institute of Technology (MIT), Türkiye’de faaliyet gösteren KOBİ’lerin 21. yüzyıl ekonomisinin zorluklarına karşı hazırlanmalarına yardımcı olacak bir proje başlattı.

Programda, karbon salınımının yüksek ve hammaddenin yoğun olarak kullanıldığı sektörlerde (örneğin, demir ve çelik, çimento, alüminyum, tekstil ve giyim, gıda, elektronik, plastik ve ambalaj) faaliyet gösteren KOBİ’ler hedefleniyor.

Üç aşamadan oluşan projede, firmalar ilk aşamada KOBİ'lerin karşılaşacağı gelecekteki zorlukları ve potansiyel çözümleri özetleyen ücretsiz kursun ardından, ikinci aşamada derinlemesine ve sektöre özel teknik danışmanlık desteği alıyor.

Son aşamada ise firmalar proje dahilinde bankacılar ile bire bir görüşerek hem yatırımların planlanması hem de EBRD tarafından finanse edilen kredilere başvurularda destek alıyorlar. Sınırlı sayıda katılımcı firma ise EBRD tarafından sağlanacak hibe programlarından da faydananma imkanına sahip oluyor. Bunların yanı sıra projeye dahil olan tüm firmalara karbon emisyon ölçümü için ücretsiz uygulama sağlanıyor.

REKLAMI KAPAT X