EBRD: Önceliğimiz yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek

Okuma Süresi: 1 Dakika
EBRD: Önceliğimiz yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek
Doviz.com
12.01.2023 14:22

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Başkan Vekili Şule Kılıç, yenilenebilir enerjinin üretiminin yanında dağıtımının da önemli bir husus olduğunu belirterek “Önceliğimiz yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek olacak" dedi.

EBRD Türkiye Başkan Vekili Şule Kılıç, EBRD'nin Enerjisa'ya elektrikli araç şarj finansmanı sağlaması hakkında yorumda bulundu.

Kılıç, “Birçok ilki Enerjisa ile gerçekleştirme şansı bulduklarını” ve yatırımlara en uygun şekilde uzun vadede kredi sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Enerji ve enerji güvenliği konusunun önemini 2022'de gördüklerini belirten Kılıç, öncekilerinin yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek olacağını kaydetti.

Kılıç, yenilenebilir enerjinin üretiminin yanında dağıtımının da önemli bir husus olduğunun altını çizdiği konuşmasında, “İklim değişikliğini bir risk olarak değerlendirmek zorundayız.” dedi.

EBRD'den Enerjisa'ya 110 milyon dolarlık finansman

EBRD bugüne kadar elektrikli araç şarj istasyonu ve dağıtık enerji üretimi alanındaki en büyük finansmanını Enerjisa Enerji'ye sağlamıştı. Banka ve şirket, 10 Ocak’ta 2 milyar lira (yaklaşık 110 milyon dolar) finansman anlaşmasına imza atmıştı.

Finansmanın imza töreni sonrasında açıklama yapan EBRD Sürdürülebilir Altyapı Grubu Direktörü Nandita Parshad, söz konusu finansmanın bankanın faaliyet gösterdiği ülkelerde bugüne kadar elektrikli araç şarj istasyonu ve dağıtık enerji üretimi alanında sağladığı en büyük finansman olduğunu ifade etmişti.

REKLAMI KAPAT X