ECB: 50 baz puanlık artışlar yeni norm haline gelebilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
ECB: 50 baz puanlık artışlar yeni norm haline gelebilir
Doviz.com
22.12.2022 16:55

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, faiz artışlarıyla ilgili "Harekete geçmekten başka seçeneğimiz yok. 50 baz puanlık artışlar yakın vadede yeni norm haline gelebilir." dedi.

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını mevcut hızıyla bir süre daha artırabileceğini vurguladı.

Guindos, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer hiçbir şey yapmazsak durum daha da kötüleşecek çünkü enflasyon mevcut durgunluğun arkasındaki temel faktörlerden biri. ECB'nin şimdiye kadar attığı adımların enflasyon üzerinde etkili olmasını bekliyorduk ancak daha fazlasını yapmamız gerektiğini görüyoruz." dedi.

De Guindos, piyasaların enflasyonun kalıcılığını hafife alabileceğinden ve maliye politikasının para politikasıyla uyumsuz olduğunu düşünebileceğinden endişe duyduğunu da sözlerine ekledi.

Bankaların sağlam bir sermaye pozisyonuna sahip olduğunu ve bir şoka dayanabileceğini de belirten Guindos, özellikle likit olmayan varlıklara sahip olan ve riskli varlıkları biriktiren hedge fonlar olmak üzere banka dışı kuruluşlar üzerinde daha fazla şüphesi olduğunu aktardı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise geçen hafta faiz artışının hızını azaltmış ancak enflasyonla mücadelesinde sıkılaştırmanın devam edeceğini vurgulamıştı.

Etiketler: ecb faiz Luis de Guindos
REKLAMI KAPAT X