ECB'den 50 baz puanlık faiz artışına açık destek

Okuma Süresi: 1 Dakika
ECB'den 50 baz puanlık faiz artışına açık destek
Doviz.com
06.03.2023 12:37

ECB Başkanı Christine Lagarde, enflasyonla mücadelede ilerleme kaydedilmesine rağmen yapılması gereken çok iş olduğunu ve faizleri 50 baz puan artırmanın çok muhtemel olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin enflasyon "canavarı" ile mücadelede daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti.

İspanyol El Correo'ya konuşan Lagarde, fiyat baskılarının "bir süre daha yapışkan kalacağını" söyledi. Lagarde,"Enflasyon, kafasına vurmamız gereken bir canavar olduğundan, ECB'nin daha fazla faiz artırımına gitmesinin çok muhtemel" dedi.

Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımlarıyla ekonomiyi çökertmeye çalışmadığını belirterek bankaları, değişken oranlı mortgage'larda artan borçlanma maliyetleriyle başa çıkmakta zorlanan hane halkı için borç geri ödemelerini yeniden planlamaya çağırdı.

Lagarde, enflasyonla mücadelede ilerleme kaydedilmesine rağmen yapılması gereken çok iş olduğunu belirttikten sonra "Şu anda ekonomi dirençli, istihdam piyasası sağlam ve işsizlik tarihi düşük seviyede" değerlendirmesini yaptı.

ECB’nin faizleri 50 baz puan artırması halinde banka geçtiğimiz temmuzdan bu yana yaptığı faizleri 350 baz artırmış olacak. Banka, son olarak şubatta faizleri yüzde 3 seviyesine çıkarmıştı.

Bazı politika yapıcılar ise mayısta da 50 baz puanlık bir faiz artırımı daha gelebileceğini düşünüyor. Yatırımcılar ise vadeli işlemler piyasasında faizlerin yüzde 4 ile zirve yapmasını bekliyor.

REKLAMI KAPAT X