ECB’den faiz artışlarına devam mesajı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ECB’den faiz artışlarına devam mesajı
Doviz.com
07.06.2023 15:17

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) şahin üyesi Klaas Knot, yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında daha fazla faiz artışı yapabileceklerini gerektirebileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi Klaas Knot, enflasyonun gelecekte borçlanma maliyetlerinde daha fazla artışa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Buna göre, Hollanda'da konuşan Knot, "Şu anki sıkılaşmanın yeterli olduğuna ikna olmuş değilim. Enflasyon uzun süre daha yüksek kalabilir ve daha fazla faiz artışı gerekebilir" ifadesini kullandı.

ECB’nin gelecek haftaki toplantısında faiz oranlarını artırması, ayrıca temmuzda da bir kez daha faiz artışı yapması bekleniyor.

Knot daha önce yaptığı açıklamada eylülde de faiz artışına açık olduğunu söylemişti. Dün yaptığı konuşmada da enflasyonda yüksek enerji maliyetlerinden kaynaklanan ikincil etkilerin görüldüğünü ve yüzde 2'lik hedefe ulaşmanın zorlu olacağını bildirmişti.

ECB yetkilileri ise yüksek enflasyonla mücadele için tarihindeki en hızlı faiz artış politikasını uyguluyor. Fiyatlar rekor seviyelerden gerilese de çekirdek enflasyon hala yüksek ve politika yapıcıların temel odağında kalmaya devam ediyor.

REKLAMI KAPAT X