ECB’den faiz indirimine yeşil ışık

Okuma Süresi: 1 Dakika
ECB’den faiz indirimine yeşil ışık
Doviz.com
22.05.2024 09:45

ECB Başkanı Christine Lagarde, tüketici fiyatlarındaki hızlı artışın artık büyük ölçüde kontrol altına alınmasıyla gelecek ay faiz indiriminin muhtemel olduğunu açıkladı.

Salı günü İrlanda’nın RTE One kanalında yayınlanan bir televizyon röportajında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, “Elde ettiğimiz veriler sahip olduğumuz güven düzeyini (orta vadede hedefimiz, misyonumuz ve görevimiz olan yüzde 2 enflasyonu sağlayacağımıza dair) pekiştirirse, 6 Haziran’da bir hamle yapma olasılığımız güçlü” dedi.

"Tahminler hedefe çok yakın"

“Enflasyonu kontrol altına aldığımızdan gerçekten eminim” diyen Lagarde, “Gelecek yıl ve ondan sonraki yıl için yaptığımız tahminler, hedefe gerçekten çok çok yakın ve belki de hedefte. Dolayısıyla, kontrol aşamasına geçtiğimize eminim” diye konuştu.

"Otomatik pilotta değiliz"

Salı günü Handelsblatt’a demeç veren Bundesbank Başkanı Joachim Nagel ise olası ilk indirimin ardından temkinli olunması çağrısında bulunmuştu.

“Faizleri aceleyle düşürmemeli ve elde ettiklerimizi tehlikeye atmamalıyız” diyen Nagel, belirsizliğin hala yüksek olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Haziran ayında faizler ilk kez düşürülse bile, bu sonraki toplantılarda faizleri daha da düşüreceğimiz anlamına gelmez. Otomatik pilotta değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

REKLAMI KAPAT X