ECB'den yüksek enflasyon uyarısı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ECB'den yüksek enflasyon uyarısı
Doviz.com
19.01.2023 15:28

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde, fiyat artışının yakın zamanda zirve yapmış olabileceği yönündeki iyimserliğe rağmen enflasyon rakamlarının "çok yüksek" olmaya devam ettiği konusunda uyarıda bulundu.

İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'ndaki bir panelde konuşan Lagarde, ECB'nin agresif para politikası kararlarıyla Euro Bölgesi'ndeki enflasyonu %2'lik hedefine geri çekme planını yineledi. 

Lagarde, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Enflasyonu zamanında %2'ye geri döndürebilmek için rotamızı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası ise artan enflasyonu düşürmek için sürdürdüğü mücadelenin bir parçası olarak son dört toplantısında faiz oranlarını toplam 250 baz puan artırmıştı.

Christine Lagarde daha önce ise piyasalara borçlanma maliyeti artış dalgasının bu yıl erken sona ermeyeceğini söylemiş ve hala "kat edilecek daha çok yol" olduğunu belirtmişti.

Bu ayın başlarında açıklanan veriler, Euro Bölgesi'nde manşet fiyat artışının, büyük ölçüde enerji maliyetlerindeki düşüş sayesinde aralık ayında yıllık %9,2'ye gerilediğini gösterdi. Bununla birlikte, gıda ve enerji gibi değişken kalemleri dışarıda bırakan çekirdek enflasyon rakamı %5,2 ile yeni bir yüksek seviyeye çıkarak, son dönemdeki fiyat artışının azaldığı yönündeki bazı umutları azaltmış oldu.

REKLAMI KAPAT X