ECB/Lagarde: Finansal istikrarı korumak için gerekeni yapmaya hazırız

Okuma Süresi: 1 Dakika
ECB/Lagarde: Finansal istikrarı korumak için gerekeni yapmaya hazırız
Doviz.com
20.03.2023 18:39

ECB Başkanı Christine Lagarde, piyasalardaki gelişmeleri yakından izlediklerini belirterek, finansal istikrarı korumak için gerekeni yapmaya hazır olduklarını yineledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nde konuştu.

ECB'nin piyasadaki gelişmeleri yakından izlediğini anlatan Lagarde, "Euro Bölgesi bankacılık sektörü güçlü sermayesi ve likidite pozisyonuyla dirençli. ECB'nin politika araçları da gerektiğinde bölgenin finansal sistemine likidite desteği ve para politikasının sorunsuz işleyişini sağlayacak durumda“ değerlendirmesinde bulundu.

Euro Bölgesi enflasyonunun uzun süre daha yüksek kalacağına işaret eden Lagarde, ECB’nin gelecekteki tüm faiz oranı kararlarını gelen verilere bağlı olarak alacağını yinelerken, “Artan belirsizlik seviyesi, faiz kararlarımızda veriye dayalı bir yaklaşımın önemini pekiştiriyor" ifadelerini kullandı.

ECB Başkanı Christine Lagarde ayrıca diğer güncel sorunlara rağmen ECB'nin iklim planlarını sürdürmeye kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Etiketler: ecb lagarde
REKLAMI KAPAT X