ECB'nin enflasyon ve büyümeye yönelik beklenti anketi sonuçlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ECB'nin enflasyon ve büyümeye yönelik beklenti anketi sonuçlandı
Doviz.com
08.11.2023 12:12

Euro Bölgesi'nde gelecek 12 aya ilişkin ortalama tüketici enflasyonu beklentileri artarken, nominal gelir büyümesine ilişkin beklentiler ise değişmedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından düzenlenen "Tüketici Beklenti Anketi" sonuçları açıklandı.

Buna göre, 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 3,5'ten yüzde 4,0'e yükseldi. Önceki 12 aydaki ortalama algılanan enflasyon oranı ise yüzde 7,9'dan yüzde 8,0'a yükseldi.

Gelecek 12 ay için nominal gelir büyümesine ilişkin beklentiler değişmedi ancak nominal harcama büyümesine ilişkin beklentiler hafif arttı.

Gelecek 12 aya ilişkin ekonomik büyümeye ilişkin beklentiler daha olumsuz hale gelirken, 12 ay için beklenen işsizlik oranı arttı.

3 yıl sonrası için beklenti ise yüzde 2,5 seviyesinde kaldı. Enflasyon beklentileri ise özellikle üç yıllık dönemde, algılanan geçmiş enflasyon oranının oldukça altında kaldı.

İLGİLİ HABER Bundesbank: Alman ekonomisindeki zayıflık 2024'te son bulacak Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini bildirdi.
REKLAMI KAPAT X