ECB yetkilisi faiz indirimi için haziran ayını işaret etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
ECB yetkilisi faiz indirimi için haziran ayını işaret etti
Doviz.com
29.01.2024 14:23

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Peter Kazimir, bankanın enflasyonda düşüş sürecini engellememek için erken faiz indiriminden kaçınacakları mesajını verdi. Kazimir ilk indirim için ise haziran ayının nisandan daha uygun olabileceğini söyledi.

ECB yetkilisi Kazimir, faiz indirimlerinin başlaması için haziran ayını işaret etti. Kazimir konuyla ilgili, "Enflasyon görünümü orta vadede daha fazla netlik kazanmadan kısa vadeli sürprizlere dayanarak hareket etmek riskli olur. Hedefimize giden yolda kaydedilen ilerlemeye darbe vurabiliriz " ifadelerini kullandı.

ECB ise geçen hafta faizleri değiştirmemiş, böylece faizler son 3 toplantıda da sabit bırakılmıştı. Başkan Christine Lagarde ise piyasalardaki agresif indirim beklentisini tersine çevirmişti.

İLGİLİ HABER Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı! Avrupa Merkez Bankası (ECB), yılın ilk para politikası toplantısının ardından faiz kararını açıkladı.

Diğer bir Yönetim Kurulu Üyesi Mario Centeno ise Reuters'a yaptığı açıklamada daha yakın zamanda ve daha küçük adımlı indirimleri savunmuştu.

Centeno, enflasyonun sürdürülebilir biçimde düştüğüne dair kanıtlar olduğuna dikkat çekerek "Enflasyon patikası hakkında fikir sahibi olmak için mayıs ayına kadar beklemeye gerek yok" değerlendirmesinde bulunmuştu.

REKLAMI KAPAT X