Eczacılardan ilaç fiyatlamasında kullanılan euro kuruna tepki

Okuma Süresi: 1 Dakika
Eczacılardan ilaç fiyatlamasında kullanılan euro kuruna tepki
Doviz.com
24.10.2024 11:58

İlaç fiyatlamasında kullanılan euro kurunun yüzde 23,5 oranında artırılmasının ardından Tüm Eczacı İşverenler Sendikası’ndan (TEİS) açıklama geldi. Genel Başkan Nurten Saydan, yapılan artışa rağmen kur seviyesinin güncel kurun çok altında olduğunu belirterek, bu durumun piyasada bulunamayan ilaç sorununun devam etmesine yol açabileceğini söyledi.

Resmi Gazete’de yayımlanan, “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar ile ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan Euro kuru yüzde 23,5 oranında artışla 21,67 lira olarak güncellendi.

İLGİLİ HABER İlaç fiyatlamasında kullanılan euro kuru güncellendi İlaç fiyatlamasında kullanılan euro kuru yüzde 23,5 artışla 21,6721 TL olarak belirlendi. Yeni fiyatlamanın ise yarından itibaren ilaç bedellerine yansıtılacağı bildirildi.

“Güncellenen kur hala çok düşük”

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan ise ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan Euro kurunun 17,54 TL’den 21,67 TL’ye çıkarıldığını hatırlatarak konuyla ilgili şunları aktardı:

“İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro kuru yüzde 23,5 artışla 21,67 TL'ye yükseldi. Ancak kur seviyesinin güncel kurun çok altında olmasından kaynaklı olarak piyasada bulunamayan ilaç sorununun devam edeceğini düşünüyoruz. Zira güncel kura göre euro bugün itibarıyla 37 TL seviyesinde bulunuyor. İthal edilen ilaçların güncel kura göre ithalatında sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir."

Öte yandan ilaçların fiyatının hesaplanmasında kullanılan euro kurunun normal kura bir türlü yetişemediğini belirten Saydan, bu durumun ilaçları bulunabilir olmaktan çıkardığını söyledi.

REKLAMI KAPAT X