Ekonomi kurmayları belli oldu: İşte Bakan Şimşek’in yol arkadaşları

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ekonomi kurmayları belli oldu: İşte Bakan Şimşek’in yol arkadaşları
Doviz.com
22.06.2023 10:13

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in yardımcıları da belli oldu. İşte Bakan Şimşek’in yol arkadaşları..

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yeni dönemde Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya yardımcılık yapacak.

İLGİLİ HABER Resmi Gazete'de yayımlandı: Bakan Şimşek'e 4 yardımcı atandı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile bakan yardımcıları belli oldu. Buna göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 4 yardımcı atandı.

İşte söz konusu isimlerin geçmişleri:

Abdullah Erdem Cantimur kimdir?

Cantimur yeni Hazine yardımcıları arasında siyasi kökenli tek isim. Cantimur AKP Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve 22. Dönem Kütahya Milletvekili. TBMM Kamu İktisadi İşletmeleri Komisyonu Sözcüsü olarak görev yaptı. KİT Komisyonunda Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı, Yurtkur, İşkur, İşsizlik Sigortası Fonu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, Milli Piyango İdaresi gibi kitlerin alt komisyon başkanlığı görevini yürüttü.

İsmail İlhan Hatipoğlu kimdir?

Hatioplu ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yabancı bir isim değil. Daha önce de Maliye Bakanlığı bünyesinde görev alan İsmail İlhan Hatipoğlu, müsteşar yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Gelirler Genel Müdürlüğü’nde 2003-2005 yılları arasında daire başkanı, 2005-2007 yılları arasında Gelir İdaresi Daire Başkanı ve Gelirler Kontrolörleri Başkanı olarak görev yapmıştır. 2007-2009 yılları arasında Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2009-2016 yılları arasında ise Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü olarak görev yaptı ve ardından Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

Osman Çelik kimdir?

Osman Çelik de tıpkı Hatipoğlu gibi Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yabancı bir isim değil. O da 29 Haziran 2016 tarihinde Hazine Müsteşarlığı’na atandı. Hazine Müsteşarlığı döneminde İslam Kalkınma Bankası İcra Kurulu Üyeliği yaptı ve G-20 Türkiye Sherpası olarak görev aldı.

2017-2021 yılları arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Denetim Komitesi Başkanlığı yapan Çelik, Ekim 2018 tarihinden itibaren Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Kredi Komitesi Başkanı olarak görev yaptı. 25 Mart 2022 tarihi itibariyle Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Zekeriya Kaya kimdir?

Zekeriya Kaya ise Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanlığı yaptı. Hala Gelir İdaresi Daire Başkanlığı’nı yürütmekte olan Zekeriya Kaya, 1 Mayıs 2017’den beri Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu.

REKLAMI KAPAT X