"Ekonomik görünüm iyileşse de enflasyon riski sürüyor"

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
24.02.2023 15:05

OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, küresel ekonomik görünümün bu yıl biraz daha parlak olduğunu ancak enflasyonla ilgili risklerin devam ettiğini söyledi.

Cormann, cuma günü CNBC'nin "Street Signs Asia" programına verdiği demeçte, "2023'ün başında dünyanın görünümü, iki ya da üç ay önce düşündüğümüzden biraz daha parlak" değerlendirmesinde bulundu.

OECD Genel Sekreteri, enerji ve gıda fiyatlarının zirve noktalarından önemli ölçüde gerilediğini de belirterek, "Ilımlı bir kış mevsimi yaşanması, enerji talebinin azalmasına yardımcı olarak gaz fiyatlarının düşük kalmasına destek oldu." ifadelerini kullandı.

Kasım ayında OECD ise "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş, 1970'lerden bu yana görülmemiş büyüklükte bir enerji fiyat şokuna yol açtı." açıklamasında bulunmuştu.

Enflasyon riskleri

Mathias Cormann, ekonomik görünümdeki iyileşmeye rağmen yine de enflasyon risklerinin devam ettiğini ve bu konuda hızla önlem alınması gerektiğini de vurguladı.

Cormann konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Enflasyon düşmeye başlıyor ancak henüz enflasyon sorunuyla başa çıkabilmiş değiliz. Enflasyonla mücadele için yapılması gereken daha çok iş var ve bu da riskleri beraberinde getiriyor. Bu risklerin önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca iyi yönetilmeye devam edilmesi gerekecek." ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası'nın fiyat artışlarını dizginlemek için geçen yıl faiz oranlarını artırma konusunda agresif adımlar atmasına da değinen Cormann, "Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının yapmasını beklediğimiz şey, verileri izlemeye ve kararlarını buna uygun olarak ayarlamaya devam etmek." dedi.

REKLAMI KAPAT X