Ekonomik Güven Endeksi Kasım Ayında %3,4 Azaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ekonomik Güven Endeksi Kasım Ayında %3,4 Azaldı
Doviz.com
28.11.2017 10:44

Ekonomik Güven Endeksi Kasım Ayında %3,4 Azaldı

TÜİK’in açıkladığı Kasım ayı Ekonomik Güven Endeksi İstatistiklerine göre Kasım ayı Güven Endeksi bir önceki aya göre %3.4 geriledi

 

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 97,9 oldu
Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen Ekonomik Güven Endeksi Kasım Ayı verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yayımlandı. TUİK verilerine göre Ekonomik güven endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre %3,4 oranında azalarak 101,4 değerinden 97,9 değerine geriledi. Ekonomik güven endeksindeki gerilemede, tüketici, reel kesim, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşler rol oynadı.
 
Kasım ayında tüketici güven endeksi 65,2, reel kesim güven endeksi 109,8, hizmet sektörü güven endeksi 99,7, perakende ticaret sektörü güven endeksi 99,9 ve inşaat sektörü güven endeksi 82,4 değerlerine geriledi.


Ekonomik güven endeksi, Kasım 2017



Ekonomik güven endeksi, sektörel endeksler ve değişim oranları,
Kasım 2017



Not: 

Endeks, tüketici güven endeksi ve mevsim etkilerinden arındırılmış reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörleri güven endekslerinin alt endekslerinin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşmaktadır. 

REKLAMI KAPAT X