Ekonomist Ash: Türkiye’nin ekonomide attığı yeni adımlar ümitlendirici

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ekonomist Ash: Türkiye’nin ekonomide attığı yeni adımlar ümitlendirici
Doviz.com
05.06.2023 16:23

Bluebay Asset Management kıdemli analisti Timothy Ash, Türkiye’nin ekonomide attığı yeni adımlarının ümitlendirici olduğunu belirterek, politikaların değişmemesi durumunda Türkiye'yi sistematik bir bankacılık krizinin ve develüasyonun beklediğini söyledi.

Disruption Banking’e konuşan Ash, Türkiye’deki yeni kabineyle birlikte değişmesi beklenen ekonomik paradigması hakkında açıklamalarda bulundu.

Piyasaların ve analistlerin yetkinin kimde olacağına dair endişesine değinen Ash, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek gibi ortodoks politikaları uygulamaya çalışmış eski bakan Naci Ağbal’ın görevinde sadece 4 ay kalabildiğini hatırlattı.

Yeni kabinenin genel itibarıyla ılımlı ve Batı’ya dönük bir çizgide olduğunu ifade eden Ash, “Merkez Bankası Başkanı olarak atanacak yeni ismi de görmek gerekir. Eğer şu sıralarda konuşulan Hafize Gaye Erkan atanırsa, Şimşek için iyi bir güvence olacaktır. Böylelikle Türkiye, oldukça güvenilir bir Maliye Bakanı ve sağlam bir Merkez Bankası Başkanı kazanmış olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanmasının, kendisine “elinde biriken yetkiyi başkalarına dağıtma imkanı” sağladığını da vurgulayan Ash ayrıca şunları kaydetti:

“Mevcut heterodoks politikaların devam etmesi, Türkiye’yi uçurumdan uçmanın eşiğine götüreceği aşikar. Ekonomideki istikrarsızlık devasa boyutta ve rezervler oldukça kısıtlı; Erdoğan bu politikaları değiştirmezse, Türkiye sistematik bir bankacılık kriziyle ve devasa bir devalüasyonla karşı karşıya kalacak. Bence Erdoğan ve etrafındaki mantıklı insanlar bu mesajı almış olmalı.“

Tıklayın: Yeni dönemde ekonomide atılması beklenen kritik adımlar

REKLAMI KAPAT X