El Salvador eğitim harcamaları için 150 milyon dolar kredi alıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
El Salvador eğitim harcamaları için 150 milyon dolar kredi alıyor
Doviz.com
22.12.2022 17:22

El Salvador'un eğitim sistemini güçlendirmek üzere Latin Amerika Kalkınma Bankası'ndan (CAF) 150 milyon dolar kredi alacağı belirtildi.

Bankadan çarşamba günü yapılan açıklamada, CAF yönetim kurulunun ülkenin bankadan aldığı ilk kredi olan ve ekipman, eğitim ve Salvador okullarındaki dijital açığın kapatılmasında kullanılacak krediyi onayladığı belirtildi.

CAF İcra Başkanı Sergio Diaz-Granados, koronavirüs salgınının ülkede bir eğitim acil durumu yarattığını ifade ederken "Bunun gibi kapsamlı programlara sahip ülkelerin kalkınması için stratejik bir müttefik olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, finansman kaynaklarını genişletme arayışıyla mart ayında CAF'a tam üye olmuştu.

CAF'ın ülke temsilcisi Oscar Avalle ise eylül ayında katıldığı bir televizyon programında, Latin Amerika Kalkınma Bankası'nın krediyi vermek için Salvador hükümetiyle birlikte çalıştığını söyledi.

Hükümet ise Orta Amerika ülke ekonomisinin 2021 yılındaki %10,3'lük büyümeyle koronavirüs salgınının etkisinden kurtulduktan sonra 2022 yılında %2,8 büyümesini bekliyor.

Etiketler: El Salvador kredi CAF
REKLAMI KAPAT X