El Salvador kripto para ihracına ilişkin yasayı kabul etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
El Salvador kripto para ihracına ilişkin yasayı kabul etti
Doviz.com
13.01.2023 15:02

El Salvador hükümetinin yerli ve yabancı yatırımcıları çekmeyi amaçlayarak çıkardığı kripto para ihracına ilişkin yasa tasarısı kabul edildi.

İki yıl önce Bitcoin'i yasal bir ödeme aracı olarak tanıyan dünyadaki ilk ülke olan El Salvador, diğer dijital varlıkların hem devlet hem de özel kuruluşlar tarafından ihraç edilmesini düzenleyen bir yasayı onayladı.

Cumhurbaşkanı Nayib Bukele'nin desteklediği yasa tasarısı vatandaşlar, şirketler ve hükümet için yeni finansman fırsatları yaratırken yerli ve yabancı yatırımcıları da çekmeyi amaçlıyor.

Onaylanan mevzuatta ise bu kanunun amacı, "halka arz tekliflerinde kullanılan dijital varlıkların transfer işlemlerinde yasal bir çerçeve oluşturmak" olarak belirtiliyor.

Yasa ayrıca, hükümet tarafından gerçekleştirilen dijital varlıkların halka arzından elde edilen fonları yönetmek, korumak ve yatırım yapmaktan sorumlu olacak Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu ve Bitcoin Fonları İdare Ajansı'nın kurulmasını da öngörüyor.

Yasanın hükümleri, herhangi bir ülkenin veya bölgenin merkez bankaları tarafından çıkarılan dijital para birimleri, bu bankalar tarafından çıkarılan fiat para birimleri için ise geçerli olmayacak.

REKLAMI KAPAT X