“Elektrik ve doğal gazda gelire göre tarife” iddiası

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Elektrik ve doğal gazda gelire göre tarife” iddiası
Doviz.com
08.05.2024 14:32

Bloomberg haber ajansına konuşan kaynaklar, Türkiye'de farklı gelir grupları için farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirlenmesi üzerine çalışma yapıldığını öne sürdü.

25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının sonlandırılmasının ardından farklı gelir grupları için farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıldığı iddia edildi.

Konu hakkında Bloomberg'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkiliye göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bir süredir bu plan üzerinde çalışma gerçekleştiriyor.

Çalışmayla düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemek amaçlanıyor. Yüksek gelir grubunda olan ya da tüketimi fazla kişilere ise farklı bir tarifeden fiyatlandırma yapılması hedefleniyor.

Hükümet geçen yıl kritik seçimler öncesinde desteğini artırmak amacıyla yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl süreyle ayda 25 metreküpe kadar doğal gazı ücretsiz vermeyi taahhüt etmişti. Bu süre ise 1 Mayıs'ta sona ermişti.

İLGİLİ HABER Ücretsiz doğal gaz uygulaması sona erdi Geçtiğimiz yıl nisan ayında başlatılan 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz desteği, dün itibarıyla sona erdi.
REKLAMI KAPAT X