Elon Musk, direksiyon ve pedalsız robotaksiyi tanıttı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk, direksiyon ve pedalsız robotaksiyi tanıttı
Doviz.com
11.10.2024 09:01

Tesla CEO'su Elon Musk, 2026'da üretime başlayacak olan direksiyon ve pedalsız "Cybercab" modelini tanıttı.

Tesla CEO'su Elon Musk, perşembe günü düzenlenen büyük bir etkinlikte, uzun süredir beklenen martı kanat kapılara sahip ve direksiyon simidi ile pedalları olmayan robotaksiyi tanıttı.

Elon Musk, sahneye "Cybercab" adı verilen otonom araçla gelirken, üretimin ise 2026 yılında başlayacağını söyledi.

Ancak, Elon Musk'ın verdiği zamanlamalar genellikle tutarlı olmuyor. Buna göre Musk daha önce 2017 yılında robotaksilerin 2017 sonunda üretileceğini söylemiş, ardından 2019 yılında yaptığı bir açıklamada, insansız araçların bir sonraki sene (2020) trafiğe çıkacağını iddia etmişti.

Etkinliğe katılan yatırımcılar ve Tesla hayranları genel olarak memnun kalmış olsa da bazı katılımcılar, daha net bir zaman çizelgesi beklediklerini ifade etti.

Triple D Trading’den hisse senedi tüccarı Dennis Dick, "Her şey harika görünüyor ama zaman çizelgeleri açısından fazla bilgi verilmedi. Hissedar olarak biraz hayal kırıklığına uğradım." dedi.

“30 bin doların altında olacak”

Araçların fiyatının ise 30.000 dolardan daha düşük bir fiyatla satışa sunulacağı bildirildi.

Öte yandan bu yeni araçların mil başına 20 sent işletme maliyetine sahip olacağı, endüktif şarj cihazları kullanacağı ve herhangi bir fişe ihtiyaç duymayacağı belirtildi.

Diğer robotaksi üreticilerinin aksine Tesla, yalnızca kameralar ve yapay zekadan yararlanarak daha düşük maliyetle otonom sürüş sağlıyor.

Robovan ve insansı robot da tanıtıldı

Etkinlikte yalnızca robotaksi tanıtılmadı. Musk, 20 kişiye kadar yolcu taşıyabilen, daha büyük ve otonom bir araç olan "Robovan"ı da sergiledi. Ayrıca Tesla’nın insansı robotu olan Optimus da tanıtılan bir diğer yenilik oldu.

İLGİLİ HABER X, Elon Musk tarafından satın alınmasından sonra yüzde 80 değer kaybetti Elon Musk'ın Ekim 2022'de 44 milyar dolar ödeyerek satın aldığı, eski adı Twitter olan X platformu, neredeyse %80 değer kaybetti. Yatırım devi Fidelity'nin tahminlerine göre, X'in değeri şu an yaklaşık 9,4 milyar dolar.
REKLAMI KAPAT X