Elon Musk'tan 2023 yılı için iyimser mesaj

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk'tan 2023 yılı için iyimser mesaj
Doviz.com
11.11.2022 14:05

Musk, küresel ekonomik görünümdeki belirsizliklere rağmen, 2023 yılında şirketlerinin iyi bir konumda olacağını söyledi.

Twitter ve Tesla'da dahil olmak üzere beş şirketin başında bulunan Elon Musk, cuma günü attığı bir tweet'te, zorlu küresel ekonomik görünüme rağmen şirketlerinin 2023 yılında iyi bir konumda olacağını söyledi.

Musk'ın tweeti, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Twitter'daki son gelişmeleri derin bir endişeyle takip ettiklerini bildirmesinin ardından geldi.

Aynı zamanda bir gün önce Musk, yaptığı açıklamada iflas ihtimalinden bahsederek, nakit açığının durdurulmaması durumunda "iflasın bir ihtimal olduğunu" söylemişti.

Musk şirket çalışanlarına attığı ilk e-postasında ise, Twitter'ın düşen reklam gelirlerini dengelemek için abonelik gelirlerini artıramaması halinde yaklaşan ekonomik krizden kurtulamayacağı uyarısında bulunmuştu.

Ayrıca Elon Musk, “Twitter günlük 4 milyon dolar kaybediyor.” ifadesini kullanmıştı.

Twitter'ın ayrıca, mevcut 13 milyar dolar borcuyla sebebiyle önümüzdeki 12 ay boyunca toplam 1,2 milyar dolara yakın faiz ödemesiyle karşı karşıya kalması bekleniyor. Bu rakam ise, şirketin en son açıklanan 1,1 milyar dolar değerindeki nakit akışının oldukça üzerinde bulunuyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ise, ekim ayında Çin'in Şanghay kentindeki envanterine şimdiye kadarki en yüksek miktardaki eklemeyi yaptı.

Çin'i önemli bir pazar ve üretim üssü olarak gören Tesla, Şanghay'da geçen yıl küresel teslimatlarının yaklaşık yarısını gerçekleştiren bir fabrika işletiyor.

China Merchants Bank International (CMBI) verilerine göre, ekim ayında Tesla, Şanghay'da 87.706 Model 3 ve Model Y üretti.

Tesla aynı zamanda, Çin'deki Model 3 ve Model Y otomobillerinin fiyatlarını düşürerek satışlarını artırmayı amaçlıyor.

Musk geçtiğimiz ay analistlere yaptığı bir açıklamada, “Talep bu çeyrekte oldukça güçlü, Tesla’nın durgunluğa karşı dayanıklı olmasını bekliyorum.” dedi.

Musk aynı zamanda SpaceX, Neuralink ve The Boring Company'nin de CEO'su olarak görev yapıyor.

Etiketler: Elon Musk Twitter Tesla
REKLAMI KAPAT X