Elon Musk'tan takipçilerine anket: Twitter'ın CEO'su olarak görevimden ayrılmalı mıyım?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk'tan takipçilerine anket: Twitter'ın CEO'su olarak görevimden ayrılmalı mıyım?
Doviz.com
19.12.2022 12:31

Twitter CEO'su Elon Musk, pazar günü Twitter'da takipçilerine şirketin CEO'luk görevinden istifa edip etmemesi gerektiğini soran gayri resmi bir anket paylaştı.

Buna göre, ankette 15,2 milyon oy kullanılırken, ankete katılanların çoğunluğu (%57) Musk’ın görevinden ayrılmasını istedi.

Musk ayrıca, anketin sonuçlarına uyacağını da iddia etti. Ancak bunu gerçekten yapıp yapmayacağı henüz kesinleşmedi.

Kasım ayında bir mahkemede Elon Musk konuyla ilgili "Twitter'daki zamanımı azaltmayı ve zaman içinde Twitter'ı yönetecek başka birini bulmayı hedefliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak, pazar günü attığı bir tweet'te sosyal medya şirketinde kendisi için olası bir halef olmadığını söyleyerek, "Mesele bir CEO bulmak değil, mesele Twitter'ı hayatta tutabilecek bir CEO bulmak." ifadelerini kullandı.

Musk'ın anketi, Twitter’ın kullanıcıları etkileyen politikalarında ani değişiklikler yapmasının ardından gelen tepkiler sonrasında paylaşıldı.

Şirket son olarak, kullanıcıların diğer bazı sosyal medya hesaplarına bağlantı paylaşmalarını yasaklayan yeni bir platform politikası başlatmıştı. Aralarında Y Combinator Kurucusu Paul Graham'ın da bulunduğu Musk'ın arkadaşları ve destekçileri de bu politikadan duydukları rahatsızlığı dile getirmişti. Musk daha sonra özür dileyerek politikasından vazgeçti.

Günler önce Twitter, şirketin artık "birinin özel bilgilerini izni olmadan çevrimiçi olarak paylaşmak" olarak tanımladığı "doxxing" politikasında da değişiklikler yaptı. Yeni politika kullanıcıların başkalarının canlı konum bilgilerini, ev adreslerini, iletişim bilgilerini veya fiziksel konum bilgilerini paylaşmasını yasaklıyorken, hangi bilgilerin Twitter'ın yasakları içerisinde olduğu ayrıntılı olarak paylaşılmamıştı.

Musk'ın politika değişiklikleri, geçmişte CEO'yu ya da şirketlerini eleştiren bir dizi ABD merkezli gazetecinin ve yorumcunun Twitter hesaplarının askıya alınması için de bir gerekçe olarak kullanıldı. Hesaplardan bazıları birkaç gün sonra açılırken, bazı hesaplar kapalı kalmaya devam etti.

Elon Musk ise, görevi devraldığından bu yana Twitter kullanımının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ve nefret söylemi paylaşımlarının düştüğünü iddia etti.

Ancak, milyarderin Twitter'daki yönetimi diğer girişimlerine de yansıyarak, bu konuda endişeleri artırdı. Son olarak Musk, Twitter'ın devralınmasını finanse etmek için milyarlarca dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı.

Ancak Musk'ın Twitter'daki davranışları, otomobil şirketinin kamuoyundaki imajını olumsuz etkileyerek, hisse senedi fiyatının düşmesine neden oldu. Tesla'nın hisseleri pazar gecesi itibariyle yılbaşından bugüne yaklaşık %60 değer kaybetti.

Tesla'nın en büyük hissedarlarından Leo Koguan ise, 14 Aralık'ta attığı bir tweet'te, "Elon, Tesla'yı terk etti ve Tesla'nın aktif bir CEO'su artık yok." diyerek şirketin yönetim kurulunu harekete geçmeye çağırdı.

Etiketler: Elon Musk Twitter Tesla
REKLAMI KAPAT X