Elon Musk, Tesla'nın işten çıkarmaları ile piyasaları korkuttu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk, Tesla'nın işten çıkarmaları ile piyasaları korkuttu
Doviz.com
03.06.2022 18:43

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri, CEO Elon Musk'ın şirketteki işe alımları dondurmayı ve işleri kısmayı planladığı haberinin ardından cuma günü yüzde 8'den fazla düştü.

Reuters perşembe günü, Musk'ın Tesla yöneticilerine gönderdiği bir e-postayı gördükten sonra, Musk'ın ekonomi hakkında "süper kötü bir hissi" olduğunu ve şirketin işlerinin yaklaşık yüzde 10'unu kesmeyi planladığını bildirdi.

Musk'ın "dünya çapındaki tüm işe alımları duraklat" başlıklı mesajı, milyarderin personele işyerine dönmelerini veya ayrılmalarını söylemesinden iki gün sonra geldi.

Diğer otomobil üreticileri gibi Tesla da COVID-19 salgını ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin körüklediği tedarik zinciri sorunlarıyla uğraşıyor. Çin'deki fabrikasının bulunduğu Şanghay'daki sıkı karantinalar da üretimini etkiledi.

Forbes'a göre dünyanın en zengin adamı olan Musk, Reuters'in gördüğü kısa e-postada ekonomik görünümle ilgili "süper kötü hissinin" nedenlerini detaylandırmadı.

Musk'ın uyarısından önce Tesla'nın LinkedIn'de Tokyo'daki satışlardan ve Berlin'deki yeni gigafabrikasındaki mühendislerden Palo Alto'daki derin öğrenme bilim adamlarına kadar yaklaşık 5.000 iş ilanı vardı.

9 Haziran'da WeChat kanalında Şanghay için bir çevrimiçi işe alım etkinliği planlamıştı.

Salı günü bir e-postada Musk, Tesla çalışanlarının haftada en az 40 saat ofiste olmaları gerektiğini ve herhangi bir uzaktan çalışmaya kapıyı kapattığını söyledi. Eğer gelmezseniz istifa ettiğinizi varsayacağız” dedi.

Mayıs ayı ortasında Miami Beach'te bir konferansa uzaktan katılan Musk, "Muhtemelen bir durgunluk içindeyiz ve bu durgunluk daha da kötüleşecek" dedi.

Diğer şirketler, zayıflayan talep nedeniyle işleri kesti veya işe alımları yavaşlatıyor veya duraklatıyor.

Bu hafta, iki büyük kripto para borsası platformu Gemini ve Coinbase, sözde stabilcoinin dramatik çöküşünün tüm kripto endüstrisini sarsmasının ardından işe alımların dondurulduğunu duyurdu.

Geçen ay Netflix, çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 150 kişiyi işten çıkardığını ve Peloton Şubat ayında 2.800 kişiyi işten çıkaracağını söyledi.

Meta, Uber ve diğer teknoloji şirketleri de işe alımları yavaşlattı.

REKLAMI KAPAT X