Elon Musk, Trump destekçilerine her gün çekilişle 1 milyon dolar dağıtacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk, Trump destekçilerine her gün çekilişle 1 milyon dolar dağıtacak
Doviz.com
21.10.2024 14:51

Elon Musk, çekişmeli eyaletlerde Trump destekçilerine çekilişle günde 1 milyon dolar dağıtacağını açıkladı.

Teknoloji milyarderi Elon Musk, cumartesi günü yaptığı açıklamada, çekişmeli eyaletlerde kayıtlı seçmenlere her gün 1 milyon dolar vereceğini açıkladı.

Buna göre Musk, Harrisburg, Pennsylvania'daki bir kampanya etkinliğinde “Kritik eyaletlerde 1 milyondan fazla, belki de 2 milyon seçmenin Birinci ve İkinci Değişiklikleri destekleyen dilekçeyi imzalamasını sağlamaya çalışmak istiyoruz. Şu andan itibaren seçime kadar her gün dilekçeyi imzalayan kişilere rastgele 1 milyon dolar ödül vereceğiz” dedi.

En zengin kişi ünvanını elinde tutan Musk, Trump'a 75 milyon dolardan fazla bağışta bulunmuştu. Şimdi de çekilişin Trump seçmenleri arasında kayıtları artıracağını umduğunu söyledi.

Buna göre Musk, 1 milyon dolarlık ödülü açıkladıktan kısa bir süre sonra kalabalığa, “Sadece oraya gidin ve arkadaşlarınızla, ailenizle, tanıdıklarınızla ve sokakta karşılaştığınız insanlarla konuşun ve onları oy vermeye ikna edin. Tabii ki kayıt olmalısınız, kayıt olduklarından emin olun ve oy verdiklerinden emin olun.” dedi.

Öte yandan ilk kazanan da cumartesi günü belli oldu ve Musk Harrisburg'daki etkinliğinde bir Trump destekçisine 1 milyon dolarlık çek verdi.

"Endişe verici"

Pennsylvania Valisi Josh Shapiro ise pazar günü NBC'nin “Meet the Press” programına verdiği röportajda, Musk'ın hediyesinin “son derece endişe verici” olduğunu ve “kolluk kuvvetlerinin inceleyebileceği bir şey” olduğunu söyledi.

Federal yasalara göre cezası beş yıla kadar hapis

Federal yasalara göre “oy kullanmak üzere kayıt yaptırmak ya da oy kullanmak için ödeme yapan, ödeme teklif eden ya da ödeme kabul eden” herkes suç işlemiş sayılıyor. Bu suçun cezası beş yıla kadar hapis.

"Yasa tam da bu tür suçları cezalandırmak için var"

Eski Adalet Bakanlığı yetkilisi David Becker ise konuyla ilgili paylaşımında, "Bu durum pek de karmaşık bir dava değil, yasa tam da bu tür suçları cezalandırmak için tasarlandı" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X