Elon Musk Twitter'ın mavi tik özelliği için aylık ücret alacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Elon Musk Twitter'ın mavi tik özelliği için aylık ücret alacak
Doviz.com
01.11.2022 14:16

Elon Musk’ın, Twitter’ı satın almasının ardından kullanıcıların hesaplarının onaylanmış olduğunu gösteren mavi tik özelliğinin aylık 20 dolara satılması planlanıyor.

Teknoloji bülteni Platformer'a göre, Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter Blue aboneliğinin aylık 4,99 dolar olan ücretini, 19,99 dolara çıkarmak da dahil olmak üzere bazı değişiklikler yapmayı planlıyor.

Twitter’ın Twitter Blue isimli hizmetinde, yayımlanmış tweetleri düzenleme ve reklamsız kullanım gibi bazı özellikler bulunuyor.

İddialara göre Musk, Twitter’ın mavi tik özelliğini de Twitter Blue hizmetinin içine dahil ederek, kullanıcıların mavi tiklerini korumak için Twitter Blue hizmetine abone olmasını isteyecek.

Mevcut mavi tik sahibi kullanıcılara ise 90 günlük bir süre verilecek. 90 günün sonunda Twitter Blue abonesi olmayan kullanıcıların ise, mavi tiklerini kaybedeceği belirtiliyor.

Elon Musk, gelişmelerle ilgili doğrudan yorum yapmasa da, pazar günü 110 milyondan fazla takipçisine "tüm doğrulama süreci şu anda yenileniyor" şeklinde bir tweet atmıştı.

Niş abonelik hizmetinden gelir sağlanabilecek olsa da Elon Musk, nisan ayında Twitter'ı satın almak için teklifte bulunduğu dönemde, temel hedefinin "tüm insanları doğrulamak" olduğu belirtilmişti.

REKLAMI KAPAT X