Elon Musk, yaklaşık 1,95 milyar dolarlık Tesla hissesini hayır kurumlarına bağışladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Elon Musk, yaklaşık 1,95 milyar dolarlık Tesla hissesini hayır kurumlarına bağışladı
Doviz.com
15.02.2023 14:49

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) salı günü yapılan bir başvuruya göre Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz yıl şirket hisselerinin yaklaşık 1,95 milyar dolar değerindeki kısmını hayır kurumlarına bağışladı.

Hangi kuruluşlara bağışın yapıldığı belirtilmeyen rapora göre Musk, geçen yıl ağustos ve aralık ayları arasında ise yaklaşık 11,6 milyon hisse bağışladı.

Musk 2021 yılında da yaklaşık 5,74 milyar dolar değerinde bağışta bulunmuştu.

Tesla ise hangi hayır kurumu ya da kurumlara yönelik bağış yapıldığına dair sorulara yanıt vermese de, şu an dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Elon Musk'ın Tesla'daki mevcut hissesi ise yaklaşık %13 seviyesinde bulunuyor.

Analistler ise Musk'ın Tesla hisselerini hayır kurumlarına bağışlamasının şirkete fayda sağlayabileceğini, zira hayır kurumlarına bağışlanan hisselerin satılmaları halinde olduğu gibi sermaye kazancı vergisi ödenmesinin zorunluluğu olmadığını bildirdi.

Elon Musk ayrıca 2012 yılında bazı milyarderlerin servetlerinin en az yarısını yaşamları boyunca ya da ölümlerinden sonra hayır kurumlarına bağışlama taahhüdünü (Giving Pledge) imzalamıştı.

Web sitesine göre ayrıca 2001 yılında Musk Vakfı'nı kurmuş ve diğer amaçların yanı sıra "insanlığa fayda sağlayacak güvenli yapay zekanın geliştirilmesi" için hibeler sunmuştu.

REKLAMI KAPAT X